Cheb: Tento týden se již konají Valdštejnské slavnosti

Na diváky čeká řada novinek. Dvoudenní slavnosti se v Chebu budou konat v pátek 25. srpna a v sobotu 26. srpna 2017.

dezinfekce

V nabitém programu nechybí tradiční lákadla, jako například divácky atraktivní vojenská bitva, která se tentokrát odehraje na náměstí, nebo průvod z hradu do Krajinky. O této akci jsme vás již informovali zde a zde.

„Snažíme se do akce maximálně zapojit místní skupiny, školy a podobně,“ řekl chebský starosta Antonín Jalovec.

Vyjma vojska, které jezdí spolu s představitelem Albrechta z Valdštejna, se tak představí místní šermíři, děti z dramatického oddělení chebské základní umělecké školy či herci Západočeského divadla v Chebu.

„Letošní největší novinkou je, že centrum slavností bude tentokrát na chebském náměstí, kde vyroste jakási aréna, ve které se budou odehrávat rytířské bitvy,“ popsal program starosta.

„Bylo by skvělé, kdy se do dění zapojili i samotní diváci, a to tím, že by přišli v historických kostýmech a tak zdůraznili tehdejší atmosféru her. Několik málo akcí v rámci slavností je zpoplatněno, lidé v dobových kostýmech však mají vstup zdarma," doplnil starosta.

Slavnosti přijdou městský rozpočet na milion korun, dalších 100 tisíc korun jde z rozpočtu Karlovarského kraje a další část zaplatí sponzoři.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy