Cheb: Lávka mezi ulicemi Dyleňská a Antala Staška je v havarijním stavu

Starosta města s ohledem na bezpečnost občanů rozhodl o uzavření lávky od 23.1.2018 na dobu nezbytně nutnou.

dezinfekce

Z výsledků pravidelné hlavní prohlídky lávky pro pěší přes trať ČD mezi ulicemi Antala Staška – Dyleňská vyplývá nutnost okamžitého uzavření lávky. Tento závěr také vyplynul z důslednějších revizních kontrol lávek a mostů po nedávném zřícení lávky v Tróji.  

„Vedení města již učinilo náležité kroky, které povedou k dočasnému uzavření lávky s tím, že odborná firma v nejbližší době vypracuje projekt na opravu. V novém rozpočtu se také proto objevila položka 1 milion korun na projektovou dokumentaci, aby se neopakoval stav s lávkou přes nádraží a s celou akcí se nadále neotálelo. Vzhledem k úpravě rozpočtu v investičních akcích je tak možno kousek získané finanční rezervy použít na zafinancování projektové dokumentace a nezbytné opravy, která zabezpečí dočasné používání lávky do doby její absolutní výměny v roce 2019,“ sdělil starosta Zdeněk Hrkal.

Výrazné korozní oslabení nosných ocelových prvků se podle aktuální kontroly neslučují s běžným užíváním lávky. Most je ve stavu, kdy provádění běžné údržby nemůže účinně prodloužit jeho životnost či zvýšit účinnost.

„Naše jednání jsou vedena k urychlenému řešení nastalé situace. Jsme si vědomi toho, že pro obyvatele lokality Háje je uzavření lávky určitou komplikací. Proto dojde v nejkratší možné době k zabezpečení nosných ocelových prvků tak, aby byla lávka znovu otevřena a veřejnosti zpřístupněna. Jsme na tyto práce i kapacitně připraveni,“ doplnil místostarosta Michal Pospíšil, v jehož gesci je odbor investic.

Starosta v důsledku revizní zprávy a s ohledem na bezpečnost občanů rozhodl o uzavření lávky od 23. 1.2018 na dobu nezbytně nutnou pro opravu.

Zdroj: město Cheb


 




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 22.01.2018 10:08




0 +
 

Hlavní zprávy