Bochov: Zahájení adventu provázel déšť a zpěv (TV Západ)

Tradiční rozsvěcení vánočního stromu na první adventní neděli v Bochově na Karlovarsku bylo letos, podobně jako v celém kraji, hodně deštivé. Místní jsou ale na nevlídné počasí zvyklí, a tak si řada z nich nenechala ujít oblíbenou společenskou událost.

dezinfekce

„Tuto akci, co já pamatuji ve funkci, organizujeme již po třinácté. Nicméně navázali jsme na tradici, která už zde vznikla přibližně pět let předtím, čili můžeme říci, že nějaké osmnácté výročí, kdybychom to počítali, tak bychom dnes dokázali oslavit. Akce je slavnostní rozsvěcování našeho vánočního stromu. Je to vždy první adventní neděli, což nastalo dnes. Přichází spousta lidí, i přes nepříznivé počasí si tu akci nedělní užít,“ uvedl starosta Bochova Miroslav Egert.

U stánků si lidé mohli nakoupit vánoční dekorace, jmelí i cukroví. U občerstvení přišla vhod horká medovina, svařák nebo staročeský bramborák. Zároveň probíhala soutěž o nejhezčí adventní věnec.

Od 16:30 probíhal kulturní program, kde se jako první představily děti z kroužku zumby pod vedením Zuzany Pehové. Na svátečně vyzdobeném pódiu se pak zpívalo. Postupně se vystřídaly děti z Mateřské školy, obou základních škol i Základní umělecké školy.

Na přípravách akce se podílela řada lidí.

„Připravovali jsme ji zhruba 14 dní. Podílelo se na tom kolem 10 lidí. Nepodílela se na tom jen kulturní komise, ale i hasiči z Bochova, lidi z obce, z města, pracovní četa apod. Spoustu lidí,“ přiblížila Kamila Altmanová, předsedkyně Kulturní komise při Radě města Bochova.

Došlo také k vyhodnocení soutěže a společný zpěv s prskavkami. 

Stromeček na náměstí rozsvítili bochovští záměrně nadvakrát.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy