Údolí: Pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu

O tom, že alkohol za volant nepatří, se přesvědčil třiačtyřicetiletý muž ze Sokolovska. Dne 13. června tohoto roku jeho odpolední jízda skončila dopravní nehodou, při které bohužel došlo ke zranění jedné osoby. V Údolí, na silnici II. třídy č. 2019, ve směru od Horního Slavkova na Loket při projíždění pravotočivou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a měl přejet se svým vozidlem tovární značky Ford do protisměru. Zde se následně střetl s právě projíždějícím automobilem zn. Renault.

dezinfekce

Jeho řidič utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice a které si posléze vyžádalo pracovní neschopnost. Policisté s třiačtyřicetiletým mužem provedli orientační dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,80 promile alkoholu. Dále se na výzvu policistů podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, kdy rozborem byla zjištěna hladina alkoholu v krvi ve výši 2,02 g/kg.

Způsobená celková škoda při dopravní nehodě byla předběžně odhadnuta na téměř 100 tisíc korun.

Dopravní policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, kdy mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.

nprap. Eva Valtová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy