Region: Pendolino začalo zajíždět až do Karlových Varů (TV Západ)

V úterý 29. srpna se poprvé ukázal moderní rychlovlak Pendolino na trati z Chebu do Karlových Varů. Prezentační jízda měla upozornit veřejnost na nové spojení, které od 1. září zahájilo provoz. Spoj umožní cestujícím z Ostravy přes Olomouc, Pardubice, Prahu a Plzeň dojet za necelých sedm hodin bez přestupu do našeho krajského města.

dezinfekce

Prezentační jízdu z Chebu do Karlových Varů doprovázeli s vedením kraje i zástupci měst a provozovatele včetně generálního ředitele Českých drah.

„My hlavně rychlovlak Pendolino bereme jako symbol, který nás spojuje s celou republikou, zejména s Moravskoslezským krajem. Všichni víme, že děláme maximum proto, aby se dostavěla dálnice D6 a toto je jedna z cest, jak se rychle dostat z Moravskoslezského kraje do Karlovarského. Pracovně tomu říkáme lázeňský vlak, protože to velmi uvítali ředitelé lázeňských domů, hotelů s tím, že do Karlovarského kraje by právě tímto vlakem mohli přijíždět lidé na lázeňské pobyty,“ uvedl ke spoji hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis. 

V Karlových Varech se konaly komentované prohlídky pro veřejnost, včetně ukázky řídící místnosti strojvedoucího. Lidé si mohli prohlédnout palubní portál, dětský koutek nebo jídelní vůz. Karlovarský kraj vyjednal s provozovatelem výhodné cenové podmínky. 

„Nám se podařilo s vedením Českých drah domluvit nákladovou cenu, tzn. 160 Kč na vlakokilometr s tím, že nás to bude stát něco přes 7 milionů a bude to od září do prosince příštího roku,“ přiblížil Kubis. 

Pendolino bude každý den zastavovat v našem kraji ve stanicích Mariánské Lázně, Lázně Kynžvart, Cheb, Sokolov s příjezdem do Karlových Varů ve 22:08. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy