Karlovarští celníci na tržnicích zajistili zboží za miliony korun

Karlovarští celníci v boji proti prodeji padělků nepolevují. Od června do září provedli dalších sedm pozitivních kontrol na tržnicích v areálu tržnic Asia Dragon Bazar v katastru obce Svatý Kříž, Lipový Dvůr v Aši a v obci Potůčky.

dezinfekce

Zajistili bezmála 1.700 kusů zboží, jehož hodnota by v ceně originálních výrobků dosahovala téměř 4,5 milionu korun. 

Obchodníci jsou vynalézaví a vždy se rychle přizpůsobí dané situaci. Tentokrát v prostorách před stánky i v nich prodávali nejen různé mikiny, trička, obuv či galanterní zboží, ale také textilní roušky, a to vše nabízené jako originály světoznámých značek, např. Salomon, Puma, Nike, adidas, Calvin Klein, GUCCI, Michael Kors, Louis Vuitton a další.

Přestože stánkařům hrozí zajištění zboží i peněžité tresty, zboží, které porušuje práva duševního vlastnictví, opakovaně nabízejí.

Zajištěné výrobky skončily ve skladu celního úřadu. Celníci případy předali k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj. Pokud by se prokázalo, že se jedná o padělky, hrozí pachatelům přestupku pokuta až do výše 10 milionů korun. V případě, že by se majitelé ochranných známek rozhodli využít tzv. zjednodušený postup, bude zboží zlikvidováno.

Od začátku letošního roku, a to i přesto, že na jaře, v době nouzového stavu, se karlovarští celníci zapojili do kontroly hranic a na tržnicích byly stánky zavřené, zabránili pracovníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj prodeji padělků či napodobenin zboží, jehož prodejem by majitelům ochranných známek vznikla škoda dosahující téměř 7,5 milionu korun.


Zdroj: Celní úřad pro Karlovarský kraj

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy