Babičkou roku Karlovarského kraje se stala Jana Tomsová z Kynšperka nad Ohří

Ve čtvrtek 9. září se v Kulturním centru Svoboda v Chebu konalo soutěžní klání účastnic krajského kola ankety Babička roku. Mezi osmi přihlášenými soutěžícími zvítězila Jana Tomsová z Kynšperka nad Ohří, „Stříbrnou babičkou“ je paní Viera Sehnoutková z Komorního Dvora, která zároveň získala titul „Babička Sympatie,“ jenž udělují diváci. Třetí příčku obsadila paní Ludmila Bučková z Karlových Varů, která byla také dekorována jako „Nejstarší babička“ soutěže.

dezinfekce

Dámy, které se soutěže účastnily, musely absolvovat rozhovor s moderátorem Vladimírem Hronem, ve volné disciplíně předvést některou ze svých zálib či koníčků, nechyběla ani promenáda ve společenském oděvu. O pořadí soutěžících rozhodla hodnoticí porota v čele s náměstkem hejtmana Daliborem Blažkem. Nejsympatičtější babičku pak vybralo obecenstvo.

„Většina z nás má v hlavě zažitou představu babičky, která peče buchty, ale dnešní babičky mají také spoustu zájmů, kromě péče o rodinu se vzdělávají, cestují a ještě dokážou pomáhat lidem kolem sebe. A je neuvěřitelné, s jako energií a noblesou zvládly dnešní soutěžní disciplíny. Všechny soutěžící jsou pro mě vítězkami,“ uvedl Dalibor Blažek.

Podmínkou účasti v soutěži byl pro všechny ženy věk nad 55 let a trvalý pobyt na území Karlovarského kraje. Vítězka postupuje do celostátního finále soutěže, které se uskuteční 19. listopadu 2021 v Olomouci.



Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy