Liga vzkvétá - sponzoři navýšili příspěvky pětinásobně

Zatímco dosud bylo vypláceno 150 milionů korun ročně, nyní částka dosahuje téměř pětinásobku. Sponzoři jako O2 TV, Chance a Betano poskytli vysoké příspěvky, další možnosti se ještě řeší. Kluby očekávají významné zlepšení kvality ligy.

dezinfekce

Už jsme to slyšeli několikrát, ale je dobré si to připomenout. Tentokrát se jedná o mimořádné navýšení oproti předchozímu pětiletému období. Tehdy zájemci vypláceli celkově 150 milionů korun ročně, nyní se blížíme k pětinásobku.

Nejvyšší částku v milionech korun vyplatila O2 TV za vysílání první ligy, a to 302 milionů. Titulární sponzor Chance nabídl za své jméno v názvu soutěže 260 milionů. Další sázková kancelář Betano připlatila za exkluzivitu 129 milionů. Společnost Pragosport vyplatila za druhou ligu 1,2 milionu a nyní 27 milionů za sázkařská práva do zahraničí.

V rámci tohoto tendru ještě zbývá zpeněžit vysílání první ligy mimo Česko a Slovensko, ale zde prý chybí zájem. Dále se řeší vysílání audiokomentářů, kde je údajně jediným zájemcem Radiožurnál. Ovšem v tomto případě se mluví o zanedbatelné částce, nedosahující ani milion korun.

Tendr na highlighty, tedy sestřihy zápasů, zatím nebyl vypsán. Očekává se, že by k tomu mohlo dojít v tomto týdnu. V první fázi půjde o nabídku exkluzivity, kde vítěz získá vše. Pokud nabídka nebude dostatečně uspokojivá, následně může být stanovena pevná cena balíčku, který si pak může koupit každý ze zájemců.

Kluby se již nyní těší na rozdělování tohoto výrazně navýšeného financování, které přináší nové příležitosti a motivaci. Rozdělení financí by mělo přinést nejen růst kvality ligy, ale také zlepšení podmínek pro fanoušky a další důležité aspekty fotbalové soutěže v České republice.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
UNIWEB - weby od lidí pro lidi

Hlavní zprávy