ZPRÁVY Kultura Karlovarský kraj

2004 – Františkovy Lázně: Rozhovor – S velvyslancem JAR Noelem Lehokem (TV Západ)

Archivní rozhovor s velvyslancem JAR Noelem Lehokem na téma africké kultury, témat rozhovorů i léčby.

0

Včera 1 Editor

Ostrov: Ocenění Občan roku 2023 rozdána

Po roce měli občané Ostrova opět jedinečnou příležitost poděkovat a vyjádřit své uznání neobyčejným lidem, kteří se nestarají ne o sebe. Ocenění „Občan města roku“ se uděluje také za celoživotní zásluhy a rovněž může být uděleno in memoriam. Tak se stalo i letos.

0

Včera 3 Admin

2004 – Františkovy Lázně: Festival představí africkou kulturu (TV Západ)

Na sklonku května se bude ve Františkolázeňských Městských sadech konat dvoudenní festival umění přírodních národů nazvaný Muli Bwanji. Bližší informace o jeho programu nám řekl hlavní organizátor, majitel zdejší Galerie exotického užitého umění Miroslav Širš.

0

Před 2 dny 1 Editor

Kynšperk: Májky a čarodějnice se slavily na více místech (TV Západ)

Letošního 30. dubna, tedy dne zvyku stavění májek a pálení čarodějnic, se na řadě míst v regionu za příjemného počasí rozhořely ohně. Nejinak tomu bylo v Kynšperku na Sokolovsku, kde jsme s kamerou navštívili hned několik míst.

0

Před 3 dny 1 Editor

2004 – Cheb: Galerie 4 představuje Individuality (TV Západ)

V chebské Galerii 4 byla v pátek 14. května zahájena výstava projektu Aleny Dvořákové a Viktora Fischera s názvem Individuality, která představuje řadu významných osobností české dokumentární fotografie.

0

Před 3 dny 1 Editor

2004 – Cheb: V Galerii U Kamene vystavují Stíny a odlesky (TV Západ)

V Galerii U Kamene na chebském náměstí je v těchto dnech k vidění výstava obrazů Libora Veselého nazvaná Stíny, odrazy, odlesky reality.

0

Před 4 dny 1 Editor

2004 – Cheb: Děti vyráběly předměty pro účastníky FIJO (TV Západ)

Předáním ocenění na chebské radnici vyvrcholila dětská výtvarná soutěž, při které žáci zdejších základních škol a Základní umělecké školy vyráběly upomínkové předměty pro účastníky blížícího se festivalu mládežnických dechových orchestrů FIJO.

0

Před 5 dny 1 Editor

2004 – Cheb: Dokončují se opravy historických kašen na náměstí (TV Západ)

Po několikaměsíční přestávce se na chebské náměstí vracejí obě historické kašny. Restaurátoři v těchto dnech sestavují jejich jednotlivé díly.

0

Před 6 dny 1 Editor

2004 – Sokolov: Výstava v muzeu připomíná 1. světovou válku (TV Západ)

Ve výstavním sále v prvním patře sokolovského zámku je v těchto dnech k vidění výstava k 90. výročí vypuknutí první světové války, která je koncipována jako vzpomínka na padlé a další oběti do té doby největšího a nejničivějšího válečného konfliktu.

0

Před týdnem 1 Editor

Sokolov: Osobnostmi města jsou Helena Kavková a Iva Ondrejková (TV Západ)

V klášterním kostele sv. Antonína Paduánského v Sokolově se ve čtvrtek 25. dubna uskutečnil slavnostní večer u příležitosti ocenění významných osobností za jejich přínos městu. Kandidáty vybírá z došlých nominací Rada města.

0

Před týdnem 1 Editor

2004 – Sokolov: Pěvecký sbor Zvonek slavil úspěch v Belgii (TV Západ)

Významné ocenění získal na Evropském hudebním festivalu mládeže v belgickém Neerpeltu pěvecký sbor Základní umělecké školy v Sokolově Zvonek. Odborná porota ho totiž v kategorii mládeže do pětadvaceti let zařadila společně s několika dalšími sbory na nejvyšší první příčku.

0

Před týdnem 1 Editor

2004 – Cheb: Kamera ukazuje živý pohled na náměstí (TV Západ)

Další novinkou, prostřednictvím které chce chebská radnice do města přilákat zahraniční i domácí turisty, je živý pohled na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad na internetových stránkách Chebu.

0

Před týdnem 1 Editor

Sokolov: Premiéra Ani za milion! se vydařila!

Oficiální premiéra nové hry "Ani za milion!" z pera zkušených autorů M. Doleželová a R. Vencl v podání amatérských divadelníků se uskutečnila v sobotu 27. 4. 2024 od 19:00 v divadle MDK Sokolov.

0

Před 2 týdny 3 Admin

2004 – Cheb: Rozhovor – S arabistkou Janou Hybáškovou (TV Západ)

Rozhovor s Janou Hybáškovou, arabistkou a bývalou velvyslankyní na téma arabského světa.

0

Před 2 týdny 1 Editor