Sokolov: Ve vozidle měl větší množství drog

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního sedmatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

dezinfekce

Ve čtvrtek 15. dubna letošního roku v odpoledních hodinách policisté z obvodního oddělení Sokolov – město předepsaným způsobem zastavovali osobní automobil značky Audi. Řidič ovšem na jejich výzvy nereagoval a pokračoval ve své jízdě. Po několika stech metrech řidič nakonec zastavil na parkovišti před panelovými domy v Sokolově. Policisté sedmatřicetiletého muže na místě zadrželi. Následnou lustrací zjistili, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do srpna roku 2022.

Při prohlídce osoby policisté u sedmatřicetiletého muže nalezli několik průhledných sáčků s bílou krystalickou látkou. Ve vozidle navíc uviděli plastovou krabičku s průhledným sáčkem, ve kterém se nacházel větší počet zelených tabletek. Z těchto důvodů si policisté na místo vyžádali psovoda, kriminalistického technika a kriminalisty. Zadržený sedmatřicetiletý muž následně policistům vydal několik různých krabiček s tabletami zelené barvy, několik krabiček s rostlinnou sušinou a igelitové přepravky s bílou krystalickou látkou a zeleným práškem.

Odbornou expertízou bylo později zjištěno, že sedmatřicetiletý muž měl u sebe v době zadržení téměř 90 tablet extáze a několik desítek gramů pervitinu, marihuany a kokainu.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy