Sokolov: Okolí OD Ural střeží od dubna bezpečnostní agentura

Nepořádek a bezdomovci kolem obchodního domu Ural. To bylo hlavní tématem jednání mezi zástupci vedení města a spoluvlastníky objektu „Stavebně technické zázemí a také nabídka některých služeb bohužel přitahují bezdomovce, kteří znečišťují jak okolí, tak i interiéry obchodního centra,“ podotýká starosta Sokolova Petr Kubis. Právě opilí bezdomovci a nepořádek pak podle něj způsobují to, že se řada lidí Uralu raději obloukem vyhne.

dezinfekce

Že situace není dobrá, uznali na schůzce i zástupci spolumajitelů budovy. Souhlasili proto s tím, že od dubna zajistí bezpečnostní agenturu, která bude objekt i okolí střežit. Město pomůže tím, že v místě zvýší počet hlídek městské policie i Asistentů prevence kriminality. Zároveň poskytne pracovníkům ostrahy tzv. nouzové tlačítko, kterým mohou, v případě potřeby, okamžitě přivolat na pomoc strážníky. V jednání je i instalace venkovních bezpečnostních kamer, které by byly přímo propojeny s operačním střediskem městské policie.

Podle místostarosty Sokolova Jana Picky je důležité, aby střed města působil reprezentativně: „Jsem velice rád, že nám spoluvlastníci objektu vyšli vstříc i tím, že přislíbili opravit poškozenou dlažbu a zároveň vyčistit chodníky i sokly budovy od nevzhledných a zapáchajících skvrn.“ Město také nabídlo zapůjčení venkovních květináčů, které by mohly přispět k dalšímu zkrášlení a oživení místa.

Zdroj: Město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy