Sokolov: Ještě letos dojde k úpravám některých přechodů pro chodce (TV Západ)

Město Sokolov plánuje pro letošní i následující roky zvýšení bezpečnost provozu na pozemních komunikacích především v místech, kde se vyskytují chodci.

dezinfekce

Kromě zálivů pro autobusy MHD, které byly realizovány v loňském roce v ulicích Sokolovská a Boženy Němcové se chystají úpravy některých přechodů. V nejbližších měsících by se tak měla začít řešit situace u Pošty 5. 

"Křižovatka v ulici Sokolovská je problematická z hlediska přechodu pro chodce, který tady je. Došlo tady k několika nešťastným událostem, proto jsme na to samozřejmě zareagovali a město Sokolov vyhlásilo veřejnou zakázku k provedení rekonstrukce této křižovatky a posunutí přechodu, který se zde nachází. Počítáme s realizací někdy květen až srpen tohoto roku s tím, že rozpočtová částka je kolem je 1,8 milionů korun. Co je zásadní, že se, jak jsem již říkal, posune celý přechod pro chodce tak, aby byl přehlednější.  Bude nasvícen, bude vlastně upravena celá ta křižovatka. To znamená, vzniknou zde i parkovací místa. Bude jich samozřejmě méně, protože vozidla, která zde dneska stojí, tak stojí samozřejmě v rozporu se zákonem. Takže zde budou čtyři nová parkovací místa," popsal starosta Sokolova Petr Kubis.

Město bude upravovat některé z přechodů nejen stavebně, ale také z hlediska bezpečného osvětlení. 

"Máme připravenou poměrně rozsáhlou analýzu přechodů pro chodce na území města, kterou nám zpracoval Dopravní inspektorát, takže postupně budeme upravovat všechny přechody tak, aby nedocházelo k dopravním nehodám s tím, že jedním z přechodů, které budeme upravovat, je v ulici Boženy Němcové u obchodního domu Penny. To bychom chtěli vyřešit také v tomto v tomto roce. A další nebezpečný přechod, který vnímáme, je na ulici Karla Havlíčka Borovského, to znamená při výjezdu z náměstí Budovatelů," dodal Kubis. 

U tohoto přechodu probíhají jednání s Krajskou správou a údržbou silnic kvůli plánované rekonstrukci celé ulice, jež je v majetku Karlovarského kraje. Kromě již jmenovaných míst jsou v prioritách pro letošní rok z hlediska osvětlení přechody poblíž prodejny Penny v křižovatce s ulicí Spartakiádní, dále v Křižíkově a dočkat by se měly přechody pro chodce i v ulici Rokycanova u Městského úřadu a dva na ulici Kraslická.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy