Ostrov: Fotbalový klub sdružuje okolo dvou stovek dětí (TV Ostrov)

Začátkem dubna jsme navštívili ostrovské fotbalisty a vyzpovídali jejich trenéry a hráče, abychom se dozvěděli podrobnosti o fungování klubu i o novém umělém povrchu a zmodernizovaném osvětlení.

dezinfekce

„Říkal jsem to před deseti lety, když jsme se zaměřili hlavně na mládež. Začali jsme jako trenéři tady, protože jsme tady měli vlastní děti, tak jsme je začali trénovat a postupem času jsme se do toho klubu zapojovali víc a víc. A pak nám to vlastně pan Hlušek, který to tady před námi dělal, předal a začali jsme řídit celý klub i včetně dospělých. Musím říci, že dnes máme zhruba devět mládežnických týmů od těch nejmenších, od té školičky pěti a šestiletých až po dorostenecký tým. Dnes se blížíme ke 200 dětí včetně té školičky, včetně těch nejmenších, kterých je zhruba 30 až 40 a o to se stará zhruba pětadvacet trenérů. Hrajeme krajské přebory, krajské soutěže, víc v tuto chvíli hrát nemůžeme v Karlovarském kraji,“ přiblížil FK Ostrov jeho předseda Pavel Bursík.

„U těch mladších to jsou dvě přípravkové, ať už mladší nebo starší přípravky, tak máme dvě kategorie. Toto, co trénuji, tak je ročník 2015. Ale máme tady i mladší 2016 a pak elévy, to jsou ti nejmenší, kteří teprve začínají. To je v té kategorii 2017-2018,“ doplnil o svých svěřencích trenér Tomáš Bursík. 

„Takže my jsme mladší žáci, hrajeme krajskou soutěž mladších žáků. Momentálně se nacházíme na první pozici v tabulce,“ pochlubil se jeden z trénujících chlapců.

„V dospělé kategorii se nám teď daří, musím říci. Áčko hraje divizní soutěž, což je vlastně první celostátní soutěž. Je to vlastně čtvrtá nejvyšší soutěž. Doufám, že se tam usadíme už na delší čas. Pořád je co řešit, pořád. Máme tady plány, samozřejmě. Kdybych začal u areálu, tak my díky městu sídlíme v krásných kabinách, které byly postaveny v roce 2016/2017. Loni jsme pořídili nový umělý povrch tady na hřišti. Když jsem žádal v rámci dotace Národní sportovní agentury, tak na třetí pokus se nám to podařilo. Město se podílelo třiceti procenty, takže máme nový umělý povrch. V loňském roce se nám podařilo vyměnit osvětlení. Hrajeme tady celou zimní přípravu a v létě spíš se snažíme hrát na travnatých površích. Máme tady hlavní stadion tady v Ostrově a pak máme ještě náhradní hřiště v Květnové, které se také snažíme dávat dohromady. Předloni jsme tam udělali zavlažovací systém a letos bychom chtěli zvelebit okolí, zvelebit kabiny, prostě pořád je tam co dělat,“ dodal předseda Bursík. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy