Karlovy Vary: Včerejší tragická smrtelná nehoda

K tragické dopravní nehodě došlo v pondělí 23. srpna letošního roku krátce po 14. hodině na silnici I/6 poblíž Karlových Varů. Osmačtyřicetiletý řidič osobního vozidla značky Citroen, jedoucí ve směru na Karlovy Vary, zřejmě při projetí pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost mokrému stavu pozemní komunikace a dostal s vozidlem smyk. Následně měl vjet do protisměru a bokem automobilu narazit do přední části právě projíždějícího vozidla značky Škoda.

dezinfekce

Při dopravní nehodě bohužel utrpěli zranění neslučitelná se životem osmačtyřicetiletý řidič a nezletilý chlapec, spolujezdec z osobního automobilu značky Citroen. Devětačtyřicetiletý řidič osobního automobilu značky Škoda a jeho osmačtyřicetiletá spolujezdkyně utrpěli při dopravní nehodě zranění, se kterými byli převezeni do nemocnice v Karlových Varech.

Devětačtyřicetiletý řidič osobního automobilu značky Škoda se po dopravní nehodě podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem.

Pozemní komunikace byla po dobu vyšetřování dopravní nehody několik hodin zcela uzavřena. Policisté na místě po celou dobu řídili provoz a vozidla odkláněli na objízdnou trasu.

K události byl povolaný také psycholog Hasičského záchranného sboru KV kraje na poskytnutí první psychické pomoci svědkům nehody. Z havarovaných vozidel uniklo větší množství provozních kapalin, hasiči zajistili likvidaci tohoto úniku. Po ukončení vyšetřování nehody ze strany policie se hasiči postarali o úklid vozovky a asistenci při naložení havarovaných aut na odtahovou službu. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů. 

Jedná se o další velmi vážnou dopravní nehodu na jednom úseku silnice I/6. V tomto úseku jen v průběhu letošního léta zemřelo při dopravních nehodách šest osob. Na úseku silnice I/6 od výjezdů z Karlových Varů k odbočce na Olšova Vrata, tedy necelých pět kilometrů silnice, zasahovali hasiči od ledna 2018 u celkem 59 dopravních nehod. Jedná se pouze o dopravní nehody, u kterých byla potřeba činnost hasičů, na zmíněném úseku se bez účasti jednotek hasičů stalo ještě více nehod. Značná část z těchto 59 dopravních nehod byla vážná, se zraněním osob či s nutností vyproštění.


Zdroj: Policie ČR
           HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy