Karlovy Vary: Sourozenci prodávali heroin a pervitin

Kriminalisté v Karlovarském kraji i nadále úspěšně bojují s drogovou kriminalitou. V rámci odhalování trestné činnosti na úseku omamných a psychotropních látek zadrželi a následně i obvinili dvě osoby z Karlových Varů, které prodávaly drogy heroin či pervitin.

dezinfekce

K samotné realizaci této akce došlo ve čtvrtek 12. října letošního roku společně se Zásahovou jednotkou Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.

Pětatřicetiletá žena měla společně se svým sedmatřicetiletým bratrem v lednu letošního roku poslat balíček s heroinem a pervitinem svému známému do věznice, který se v té době nacházel ve výkonu trestu odnětí svobody. Balíček s drogami byl zajištěn pracovníky vězeňské služby.

Žena měla distribuovat drogy heroin a pervitin několika dalším osobám, a to od prvního čtvrtletí roku 2022 do září letošního roku. Například třiatřicetiletému muži měla v několika desítkách případů darovat drogu heroin jako protislužbu za odvoz na domluvená místa. Několika dalším osobám měla žena opakovaně prodávat drogu pervitin.

V polovině září letošního roku byla žena jako spolujezdkyně v osobním automobilu kontrolována na Karlovarsku. Při kontrole u sebe neoprávněně přechovávala za účelem další distribuce drogy heroin a pervitin.

Stejného jednání se měl dopustit i sedmatřicetiletý muž. Ten měl opakovaně šesti osobám prodávat či za různou protislužbu darovat drogy heroin, pervitin a marihuana. I v tomto případě se mělo jednat o desítky případů, ve kterých měl muž drogy prodávat.

Ve čtvrtek 12. října došlo k zadržení pětatřicetileté ženy a sedmatřicetiletého muže. Při realizaci této akce byly provedeny domovní prohlídky v místech bydliště obou zadržených. Kriminalisté při nich zajistili několik kusů rostlin konopí, drogy heroin a pervitin či finanční hotovost.

Celkově bylo kriminality zajištěno bezmála 200 gramů drogy heroin.

Následně karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětatřicetileté ženy a sedmatřicetiletého muže z Karlových Varů, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Na obviněné osoby podal policejní vrchní komisař podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby. U sedmatřicetiletého muže státní zástupce podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby akceptoval a muž byl vzat do vazby. Pětatřicetiletá žena byla propuštěna za zadržení a její trestní stíhání probíhá na svobodě.

V případě prokázání viny hrozí oběma obviněným trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 18.10.2023 19:00




0 +
 

Hlavní zprávy