Karlovarsko: Policisté se zaměřili na vodáky

Dne 4. 8. 2023 proběhlo v rámci služebního teritoria územního odboru Karlovy Vary bezpečnostní opatření „Bezpečně u vody“. Policisty Krajského ředitelství Karlovarského kraje mohli tak vodáci a návštěvníci potkat například ve vodáckém kempu v Dubině či v tábořišti Hubertus.

dezinfekce

Policisté se tentokrát kromě preventivní činnosti zaměřili také na kontrolu dodržování bezpečnostních opatření, která jsou s pobytem u vody spjata. Kontrolovali tak například dodržování nepožívání alkoholických nápojů a jiných psychotropních látek během plavby na plavidlech, nebo zda nedochází ve vodáckých kempech k majetkové trestné činnosti – zejména jestli nedochází ke krádežím vodáckého vybavení. 

Zkontrolováno bylo hned několik desítek návštěvníků, vodáků či plavidel a v ani jednom z případů nedošlo k porušení zákona. Dotyční tak byli policisty obdarováni nejen preventivními letáčky s preventivními radami, ale i preventivními předměty, jako jsou voděodolná pouzdra na telefony, plovoucí přívěsky na klíče, vodní hry pro děti a další. Krom toho si vodáci mohli nabídnout i nealkoholické pivo, které v rámci projektu „Řídím, piju nealko pivo“ dodal Český svaz pivovarů a sladoven. 

Všem návštěvníkům vodáckých kempů děkujeme za důsledné dodržování bezpečnostních pravidel a přejeme příjemný pobyt u vody i na vodě. 

por. Mgr. Lucie Machalová 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy