Karlovarsko: Kriminalisté při domovní prohlídce zajistili marihuanu a další drogy

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

dezinfekce

Při velmi pečlivé práci kriminalisté z Karlových Varů zjistili, že muž měl v průběhu 5 až 6 měsíců roku 2017 prodat nejméně v 5 případech drogu marihuanu, a to v celkovém množství nejméně 200 g. To ale ze strany třiačtyřicetiletého muže nebylo vše. V září 2017 měl totiž v Bečově nad Teplou prodávat další drogu, tentokrát pervitin. Za prodej přes 80 g této návykové látky měl utržit přes 60 tisíc korun. Muž, jenž drogu koupil, si ji však příliš dlouho neužil. O pár dní později ji totiž kriminalisté zajistili při domovní prohlídce.

Další drogy se u zmíněného muže podařilo policistům zajistit v březnu letošního roku. Hlídka Dopravního inspektorátu Karlovy Vary zastavila vozidlo značky Mazda v Karlových Varech a při silniční kontrole bylo ve vozidle nalezeno téměř 650 gramů marihuany.

Kriminalisté pak v tomto měsíci po shromáždění důkazů provedli domovní prohlídku u uvedeného třiačtyřicetiletého muže. Kromě 1 kg marihuany byly v bytě, který obýval, zajištěny ještě další drogy, a to konkrétně heroin, kokain, LSD, extáze a ketamin.

Muž byl zadržen a umístěn do policejní cely. Během jeho pobytu v ní pak kriminalisté podali státnímu zástupci podnět na vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který ho akceptoval. Příkazem Okresního soudu v Karlových Varech byl pak muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

prap. Bc. Michal Žáček

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy