ZPRÁVY Ekonomika Karlovarský kraj

2004 – Cheb: Návštěva vládních činitelů Buzkové, Grose a Dostála (TV Západ)

Ve středu dvacátého prvního dubna se uskutečnilo v Karlových Varech výjezdní zasedání české vlády. Po jeho skončení se někteří členové kabinetu rozjeli po městech a obcích v celém kraji.

0

Včera 1 Editor

Nájemné bydlení zdražuje

Nájemné byty v Praze a dalších krajských městech se v poslední době zdražily. Byty 2+kk nyní stojí v Praze 19 000 Kč, zatímco 1+kk jsou za 14 000 Kč. Růst cen nájmů je důsledkem různých faktorů na trhu nemovitostí a ekonomiky. Poptávka po nájemním bydlení zůstává vysoká, což zvyšuje ceny.

0

Před 2 dny Lenka Hubingerová

2004 – Cheb: Kvůli opravě fasády je uzavřen hlavní vchod na radnici (TV Západ)

vůli opravě fasády budovy chebské radnice na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad je od 14. dubna uzavřen hlavní vchod do úřadu. Radnice je tak v těchto dnech přístupná pouze ze dvora ve Školní ulici, kudy o sobotách vedou také cesty svatebčanů.

0

Před 3 dny 1 Editor

Cheb: Poplatky za odpady a psy je možné platit do konce května (TV Západ)

U místního poplatku za komunální odpad pro rok 2024 došlo v Chebu ke změně částky z dosavadních 700 na 800 korun. Platí musí každý obyvatel města, včetně cizinců a fyzických osob hlášených na ohlašovně Městského úřadu Cheb na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 1/14.

0

Před 4 dny 1 Editor

2004 – Sokolov: Město brzy zdraží prodávané byty (TV Západ)

Posledních několik měsíců zbývá lidem v Sokolově na to, aby si odkoupili byt do osobního vlastnictví za relativně nízkou částku. Zdejší radnice totiž uvažuje o navýšení cen.

0

Před 4 dny 1 Editor

Ostrov: Kamera ukázala, co se děje s tříděným odpadem (TV Západ)

Častý omyl laiků při pohledu na svozový vůz pro tříděný odpad spočívá v situaci, kdy obsluha poté, co vysype papír, pak na stejnou korbu vyprázdní i obsah nádoby na plast.

0

Před 4 dny 1 Editor

Sokolov: V kině Alfa začaly další opravy (TV Západ)

V sokolovském kině Alfa přibyl další stavební ruch. Po loni započatých opravách schodiště, které se bude finalizovat kvůli potřebě teplotní stability až v létě, probíhá za provozu rekonstrukce sociálních zařízení jak pro kino, tak zdejší hudební klub v přízemí.

0

Před 5 dny 1 Editor

2004 – Sokolov: Cyklostezka spojí město s Chebem (TV Západ)

Během několika let má města Sokolov a Cheb propojit nová cyklostezka. Autoři studie, kterou nechala vypracovat sokolovská radnice, počítají s tím, že celá trasa povede podél řeky Ohře.

0

Před 5 dny 1 Editor

Nájem nebo hypotéku?

Vlastní bydlení na hypotéku výhodnější z pohledu budování majetku. Na druhé straně, nájemné bydlení je preferováno těmi, kteří nechtějí být vázáni na jedno místo. V některých městech, jako je Praha, je nájem finančně výhodnější, zatímco v ostatních, jako je Ostrava, jsou náklady na obě varianty srovnatelné.

0

Před 5 dny REGIONPLZEN.CZ

2004 – Cheb: Probíhají opravy historického rondelového schodiště (TV Západ)

Minulý týden byla v Chebu zahájena celková rekonstrukce rondelového schodiště spojujícího Kostelní náměstí s Kasárním. Součástí oprav bude také restaurování pěti soch, které schodiště zdobí.

0

Před týdnem 1 Editor

2004 – Cheb: Akreditace pomáhá průmyslovému parku (TV Západ)

Chebský průmyslový park se stal první akreditovanou industriální zónou v Karlovarském kraji. Získání certifikátu od Ministerstva průmyslu a obchodu by nyní mělo přinést větší zájem ze strany investorů.

0

Před týdnem 1 Editor

2004 – Sokolov: Cena vody zůstane nakonec stejná (TV Západ)

Zprávy o možném zdražení vody v Sokolově od poloviny letošního roku se možná nakonec nenaplní. Úvahy o zvýšení ceny se přitom objevily poté, co se ukázalo, že letošní příjmy zdejší vodohospodářské společnosti budou podstatně nižší, než se původně očekávalo.

0

Před týdnem 1 Editor

2004 – Cheb: Unikátní halonová banka zahájila činnost (TV Západ)

Tzv. Halonová banka byla slavnostně uvedena do provozu minulý týden v chebské průmyslové zóně na Švédském vrchu. V republice jediné zařízení slouží k likvidaci a recyklaci halonů, látek poškozujících ozonovou vrstvu, které se používají především v hasící technice.

0

Před týdnem 1 Editor

Přebuz: Opravený mostek na cyklostezce se vrací městu (TV Západ)

Zborcený historický kamenný mostek přes Rolavu u Přebuzi nahradila nová stavba za 6,5 milionu korun. Ve středu 3. dubna došlo k jeho slavnostnímu představení za účasti zástupců Karlovarského kraje, města Přebuzi, zhotovitelů a médií.

0

Před týdnem 1 Editor