Chebsko: Nechal si poštou poslat kokain

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže z Hradce Králové, kterého obvinili ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

dezinfekce

Pracovníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj prováděli v lednu letošního roku kontrolu poštovních zásilek. Při té jejich služební pes specializovaný na vyhledávání omamných a psychotropních látek reagoval na poštovní vak přepravovaný z ciziny. Následně bylo přistoupeno k provedení vnitřní kontroly zásilky, při které bylo zjištěno, že v zásilce se nachází bílá sypká látka. Orientačním testem pak bylo předběžně vyhodnoceno, že se jedná o kokain.

Případ si následně převzalo 2. oddělení obecné kriminality Územního odboru Cheb, kterému se v rámci prověřování podařilo zjistit, že si čtyřiatřicetiletý muž měl nechat z cizí země zaslat do České republiky obálku s dvěma igelitovými sáčky, ve kterých se nacházel kokain o celkové váze přes 13 gramů. Obálka s drogou mu měla být zaslána prostřednictvím poskytovatele poštovních služeb na základě jím vytvořené objednávky v síti internet. K platbě za službu měl čtyřiatřicetiletý muž z Hradce Králové užít kryptoměnu Bitcoin.

nprap. Bc. Michal Žáček

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy