Cheb: Vánoční trhy bez otevřených stánků skončily (TV Západ)

Vánoční trhy v Chebu se sice uskutečnily, ale kvůli nařízení Vlády ČR musely zůstat zavřené prodejní stánky. Omezen byl i program, a tak jedinou atrakcí zůstalo veřejné kluziště. Nyní město počítá škody. Výraznou nákladovou položkou trhů je totiž instalace stánků, kluziště a následná kompletní demontáž.

dezinfekce

"Takže v okamžiku kdy byly trhy dva dny před jejich otevřením Babišovo vládou zakázány, tak už nebylo možno tyto prostředky nijak eliminovat. My, ve spolupráci s organizátory, kterým je Západočeské divadlo v Chebu, připravujeme žádost o kompenzaci alespoň části těch nákladů, protože doufáme, že stát, který to způsobil, vyhlásí i nějaké kompenzační programy, protože nejen nás to postihlo jako město, ale postihlo to i třeba prodejce a trhovce, kteří si od toho slibovali nějaké příjmy, o které přišli," popsal pohled města jeho starosta Antonín Jalovec. 

Všechny stánky zůstaly zavřené bez výjimky.

"Ty trhy se konaly v naprosto minimalistické míře, protože jsme nechtěli obcházet vládní nařízení, takže stánky byly po celou dobu uzavřeny. V provozu bylo pouze kluziště jako atrakce pro děti, které ale bylo velmi úspěšné a bylo poměrně hojně navštěvované. Takže z tohoto důvodu jsme ponechali i ty stánky a zvoničku, aby alespoň iluze jakéhosi vánočního městečka po dobu adventu existovala. Nyní už dochází k postupné derekonstrukci místa, stánky už jdou odvezeny, jsou demontovány jednotlivé části, nyní se pracuje na demontáži kluziště, takže v nejbližších dnech by náměstí mělo být opět uvolněno," dodal Jalovec. 

Celkový rozpočet chebských vánočních trhů byl přes 5 milionů korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy