2004 – Sokolov: Kino Alfa připravilo řadu novinek (TV Západ)

Celou řadu novinek připravuje pro své diváky sokolovské kino Alfa. Chce jim totiž nabídnout daleko více než pouze samotné promítání filmů.

dezinfekce

„My tomu říkáme doprovodný program, ono to zní strašně, ale jde o to, aby ten divák, který do toho kina přijde, tak aby třeba po tom filmu měl možnost poslouchat muziku, měl možnost si o tom filmu povídat, měl možnost tam prostě posedět s lidmi, popovídat si třeba u kafe dobrého,“ uvedl hlavní záměr ředitel MDK Sokolov Jan Strejcovský.

V sobotu 24. dubna měl v kině premiéru projekt nazvaný Noční biják. Od dvaadvaceti hodin se tady promítala nezkrácená režisérská verze Coppolovy Apokalypsy, na kterou pak navázala taneční party ve foyer kina. Podobná noční promítání s doprovodným programem by se teď měla konat každý měsíc.

„Dál připravujeme a už je předjednáno v podstatě promítání takových těch tandemových promítání, to znamená třeba jedničky, dvojky a tak. Takže na květen je tam Kill Bill, jednička, dvojka, zase po té jedné projekci s doprovodným programem, tam bude živá kapela. Ještě neřeknu jaká, to zatím tajíme, ale na červen plánujeme promítání Pána prstenů, jedničky, dvojky, trojky zase pro ty filmové nadšence, kteří si to chtějí těch devět hodin v kině odsedět, tak jim to umožníme,“ prozradil z chystanému programu ředitel. 

Vedení Alfy se chce zaměřit také na to, aby se atraktivní filmy do kina dostaly v co nejkratší době po jejich české premiéře. Už na červen se tak připravuje promítání filmu Umučení Ježíše Krista. Zapomínat se ale nebude ani na filmové nadšence. Pokračovat proto má slušně navštěvovaný filmový klub nebo příležitostné projekce filmů z Projektu 100. Kromě toho se počítá také s promítáním filmových zajímavostí na DVD ve víceúčelovém sále Alfy.

„Zase pro ty filmové fajnšmekry jsme schopni sehnat spoustu filmů na DVDčkách a nabídnout jim je. Už je neseženeme na pásu, ale na tom DVD jsou. Takže chtěli bychom uspořádat nebo já bych strašně stál o takové věci jako se dělaly, třeba Noc reklamožroutů, v Praze to běží. Velice navštěvovaná záležitost. To je věc zase, kterou připravuje filmový klub se na tom podílí. Teď jsem zjistil, že Večerníček měl čtyřicáté narozeniny, tak bychom chtěli k tomu možná něco pro ta děcka udělat. Jako nápadů máme nůše, teď jde o to dostat tam lidi a nějakým způsobem na to dostat peníze. To je všechno,“ shrnul Strejcovský.

Úprav se dočkají i samotné prostory kina, především jeho foyer. Na místě předimenzované šatny má například vyrůst bar s přilehlým tanečním parketem. Víceúčelový sál v přízemí by se pak měl přeměnit na klub s kino kavárnou. Pokud se podaří sehnat potřebné finance, mohlo by dojít i k výměně nepohodlných, více než třicet let starých sedaček v sále kina. Už v loňském roce tady byl přitom nainstalován šesti kanálový zvukový Dolby systém za více než milion korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy