2003 – Cheb: Dealerka pervitinu skončila ve vazbě (TV Západ)

Ve vazební věznici v Plzni-Borech v současné době již pobývá čtyřiapadesátiletá drogová dealerka z Chebu, která ve svém bytě na Evropské ulici prodávala nejméně tři roky pervitin.

dezinfekce

Samotnému zadržení ženy předcházelo několikaměsíční vyšetřování, takže do přízemního bytu šli již policisté najisto.

„Bylo zahájeno trestní stíhání čtyřiapadesátileté ženy z Chebu pro podezření ze spáchání trestného činu Nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů,“ uvedla tisková mluvčí chebských policistů Stanislava Dlhopolčeková. 

Policistům se podařilo prokázat, že dealerka drogu prodala minimálně v pětasedmdesáti případech, přičemž cena za dávku se pohybovala od dvou do tří set korun.

„Při domovní prohlídce bylo v bytě čtyřiapadesátileté ženy nalezeno půl kilogramu bílé krystalické látky, ve které byl nalezen metamfetamin, dále jeden a půl kilogramu zlatých šperků a zhruba 380 tisíc korun v hotovosti,“ přiblížila mluvčí. 

V souvislosti s provedenou domovní prohlídkou byla z distribuce drog obviněna další šestadvacetiletá Chebanka, která se na prodeji pervitinu také podílela. Ta přitom pouze od počátku letošního roku drogu prodala minimálně v padesáti případech.

„Obě ženy distribucí drogy metamfetamin pokrývaly většinu spotřeby chebských narkomanů závislých na pervitinu,“ doložila význam hnízda mluvčí. 

Největší šok při domovní prohlídce čekal na policisty v malé místnosti přiléhající k bytu. Zde byla nalezena zubožená dvaatřicetiletá žena, kterou zde dealerka v otřesných podmínkách držela pod zámkem zhruba dva roky. Vězněním ji pravděpodobně chtěla donutit k prostituci.

„Nalezená žena žila v uzamčené místnosti v otřesných hygienických podmínkách, kdy byla například nucena vykonávat potřebu v místnosti, kde rovněž spala,“ dodala Dlhopolčeková. 

V současné době již žena pobývá v psychiatrické léčebně v Dobřanech. Kvůli zdravotnímu stavu dosud nebyla schopna výslechu, takže okolnosti jejího věznění zatím halí tajemství. Přesto se ale dá předpokládat, že se obvinění majitelky bytu rozšíří také o trestný čin Omezování osobní svobody. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy