2002 – Sokolovsko: Policie zadržela čtyřčlenný drogový gang (TV Západ)

Skupinu dealerů a výrobců drog se podařilo v minulých dnech zadržet sokolovským policistům. Tři muži a jedna žena ve věku od 28 do 35 let distribuovali omamné látky od roku 1998 na území celého okresu Sokolov, nejmladší z mužů je pak také sám vyráběl.

dezinfekce

Drogy prodávali v místě svého bydliště, ale rovněž na ulicích a diskotékách, a to i osobám mladším 18 let. 

"Například nejstarší z mužů prodal nebo daroval nejméně 1000 dávek pervitinu v ceně nejméně 100 tisíc korun. Žena prodala, darovala nebo opatřila nejméně 131 dávek pervitinu a získala nejméně 9 tisíc korun," uvedla tisková mluvčí sokolovských policistů Blažena Kašparová. 

Nejmladší z mužů byl zadržen při silniční kontrole v Novém Sedle, kdy policisté zjistili, že se jedná o osobu v celostátním pátrání. Při prohlídce pak u něj našli více než 5 gramů amfetaminu. 

"Následně byla provedena domovní prohlídka bytu v Lokti, kde byly zajištěny omamné látky k výrobě drog a předměty určené k jejich výrobě," dodala Kašparová. 

Kromě toho v jeho bytě policisté objevili také finanční hotovost v celkové hodnotě zhruba půl milionu korun pocházející zřejmě z trestné činnosti. Všechny zadržené Policie stíhá pro trestný čin nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a tři z nich také pro trestný čin ohrožování mravní výchovy mládeže. Nad všemi obviněnými se tak nyní vznáší hrozba až desetiletého pobytu ve vězení. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy