Sokolov: Hrušková má opravenou vozovku, v řešení je vodovod (TV Západ)

12

sokolov, hrušková, oprava vozovky, komunikace, vodovod, petr kubis, investice, ksús kvk


Část města Sokolov Hrušková se již za pár týdnů dočká opravy hlavní komunikace. Ta je ve špatném technickém stavu a vzhledem k tomu, že se teprve připravuje projekt vodovodního řad, budou opravy zaměřené jen na povrch vozovky.

„Protože zejména v letních a jarních měsících tam projede poměrně velké množství turistů a návštěvníků. A kdo tam byl, tak ví, v jakém je stavu ta komunikace. Takže i zde jsme se domluvili s Krajskou správou, údržbou silnic, že se tam provede běžná správa, to znamená těch výtluků, které tam jsou. A bavili jsme se samozřejmě i o tom, že by se provedla celková oprava, to znamená včetně podkladových vrstev, do budoucna, ale samozřejmě s podmínkou, že si tuto komunikaci převezme město. O tom musí rozhodnout Rada města a Zastupitelstvo. Takže to je pouze ve fázi diskusí, ale to podstatné je, že k tomu by došlo až v době, kdyby tam město budovalo vlastní vodovodní řád, o kterém teď také hodně diskutujeme. Ale musíme se bavit i s nájemníky nebo vlastníky nemovitostí právě na Hruškové, protože ta investice bude poměrně nákladná. Počítáme, že by, co se týče nového vodovodu, tam měla být částka zhruba kolem patnácti milionů, takže to uvidíme, jak se dohodneme s vlastníky nemovitostí, zda jsou schopni přistoupit k tomu, že by se na ten vodovodní řád do budoucna napojili,“ popsal starosta Sokolova Petr Kubis. 

Původní plány na přivedení vody a kanalizace do Hruškové se ukázaly být příliš finančně náročné, a tak město půjde cestou místního řešení. 

„Je to částka kolem asi 200 - 280 milionů korun s tím, že ale podmínkou byla, že se rozšíří komunikace příjezdová do obce Hruškové. I toto je částka v řádech sto milionů korun. To znamená, že my jsme se rozhodli, že půjdeme opravdu spíš cestou vytvoření lokálního vodovodu. Samostatně řešíme problematiku kanalizace, kde připravujeme případně vyhlášení programu pro občany Hruškové a ty finanční prostředky, které byly alokovány na část Hrušková, protože to je z projektu EKO miliardy, to je projekt na zahlazení následků těžby jsme přetransformovali do Sokolova, kde bychom si z těchto prostředků chtěli například pokračovat ve výstavbě Jižního lomu II, to znamená výstavbě parcel pro rodinné domy, případně parkoviště na Antonínské výsypce za klášterem,“ dodal Kubis. 

V obci Hrušková je evidováno zhruba sedm desítek obyvatel na podobném počtu adres.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář