Soutěž Obec přátelská rodině a seniorům vstoupila do dalšího ročníku

Stejně jako v předešlých letech i v tomto roce vyhlašuje Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR ve spolupráci s partnery další ročník soutěže Obec přátelská rodině a seniorům. Podpořeny budou projekty, které pomáhají rozvíjet a realizovat prorodinné a seniorské aktivity a vedou k mezigenerační soudržnosti na komunální úrovni. Přihlášky je možné zasílat do 14. dubna.

dezinfekce

Soutěže se mohou zúčastnit všechna města, obce, statutární města a městské části nebo obvody statutárních měst z celé republiky. Své síly poměří v pěti velikostních kategoriích podle počtu obyvatel. Podporované aktivity a opatření mají bezprostředně reagovat na potřeby rodin a seniorů v místě, kde žijí, a mohou být zacíleny také na rozvoj rodinné politiky a politiky stárnutí na komunální úrovni. Vybrané projekty si mezi sebou rozdělí od 500 tisíc do 2 milionů korun.

Do soutěže bude zařazena každá obec, která ve stanoveném termínu podá řádně vyplněnou Žádost o dotaci (přihlášku). Slavnostní vyhlášení vítězných obcí všech velikostních kategorií se uskuteční v druhé polovině roku. Více informací o soutěži a všechny potřebné podklady k účasti naleznete na webových stránkách Ministerstva práce a sociálních věcí ČR.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 01.04.2019 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy