Region: Včera odstartoval 1. ročník soutěže Dobrota Karlovarského kraje

Od 26.6.2017 do pátku 7. července 2017 mohou zemědělci a výrobci potravin z našeho regionu přihlásit své produkty do soutěže "Dobrota Karlovarského kraje" a získat novou krajskou značku kvality. V soutěži se budou hodnotit v pěti kategoriích masné i mléčné výrobky, pečivo, cukrovinky, nápoje, ovoce a zelenina nebo čaje či med.

dezinfekce

Organizátorem akce je Střední zemědělská škola Dalovice, jejím vyhlašovatelem a správcem značky se stal Karlovarský kraj.

„Chceme mnohem více zviditelnit a podpořit ty nejlepší výrobky z kvalitních surovin, které vznikají v našem regionu. Byl bych rád, kdyby se přihlásilo co nejvíce zemědělců a výrobců, abychom lidem mohli představit to nejlepší, co se v našem regionu pěstuje a v oblasti potravinářství vyrábí,“ uvedl krajský radní Karel Jakobec. 

Ucházet se o získání značky mohou fyzické nebo právnické osoby, které jsou provozovatelem potravinářského podniku do 250 zaměstnanců, a to buď zasláním vyplněné přihlášky, nebo jejím osobním doručením na adresu Střední zemědělské školy Dalovice: SZeŠ Dalovice, Hlavní 27, 362 63 Dalovice.

O vítězi v každé kategorii a ocenění značkou „Dobrota Karlovarského kraje“ rozhodne 14. července 2017 pětičlenná hodnotitelská komise složená ze zástupců Karlovarského kraje, Krajské veterinární správy SVS pro Karlovarský kraj, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Agrární komory a Střední zemědělské školy Dalovice.

„Všem výhercům ve vypsaných kategoriích udělí 2. září 2017 na slavnostním vyhlášení výsledků hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová certifikát, jehož držitel bude oprávněn užívat logo „Dobroty Karlovarského kraje“ neomezeně, nezmění-li se charakter jeho výrobku,“ vysvětlil Karel Jakobec.

Podrobné informace k organizaci, pravidla soutěže, podmínky udělení a užívání značky, formulář přihlášky a další jsou zveřejněny zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy