Jak vybrat dětský suchý bazének s míčky

Byli jste s dětmi v hracím centru a stalo se Vám to samé, co spoustě maminek? Dítě si oblíbilo hrací bazén s míčky natolik, že jste ho z něj nemohla dostat ven? Nám se stalo to samé a tak jsem si řekla, že bych mohla dětem takový bazének sehnat do pokojíčku. Zjistila jsem ale, že to není zase tak jednoduché a proto se chci s Vámi podělit o několik rad, jak takový bazének vybírat.

dezinfekce

Malé bazénky smíčky vprovedení 2v1 ve spojení shrací dekou

Suché bazénky s míčky lze pořídit pro jak pro maličké děti prakticky již od narození, tak i pro větší děti, které už samostatně sedí, případně stojí (cca od 12 měsíců). Malé suché bazénky jsou často řešeny jako hrací deky s okraji, které je možno zvednout a vytvořit tak bazének s míčky + ohrádku pro malé děti. Tato možnost je výhodná, pokud kupujete hrací deku pro miminko- za minimální příplatek získáte deku a bazének vprovedení 2v1. Nevýhodou je, že dítě z takového bazénku rychle vyroste. Tyto provedení se shánějí hůře- já jsem narazila na pěkné například na bestmimi.cz a i-mimi.cz

U klasického většího suchého bazénku si dejte pozor na provedení

Pokud chcete klasický suchý bazén s míčky na hraní, pak jsou na trhu různé varianty. Určitě bych si dávala velký pozor na zpracování a materiál, ze kterého je bazén vyroben, protože jsem narazila i na čtvercové, nebo obdélníkové modely z tvrdého materiálu s rohy, o které by se dítě mohlo zranit. Určitě bych proto volila kulaté provedení buď z pevnější pěny, nebo nafukovací. Mě osobně se moc líbily suché dětské bazénky v nafukovacím provedení, na kterých je následně umístěný textilní potah na zip, který lze jednoduše odepnout a vyprat. Jako velkou výhodu vidím to, že je takový hrací bazének měkký a dítě se o něj tak nemůže zranit + fakt, že jej můžete vypustit a schovat na docela malém prostoru, což se hodí třeba vlétě, když mají děti venkovní aktivity a doma si moc nehrají, nebo když dítě odrůstá a už si v bazénku nehraje, ale Vy počítáte stím, že přijde další potomek, který později hrací bazének s míčky využije. Při nákupu se dívejte také na to, kolik je v bazénku míčků a jak vysoko bude sahat jejich hladina ať nezjistíte, že budete muset hodně peněz investovat ještě právě do nákupu míčků. Další možnost je také koupě, případně využít malý nafukovací bazén na vodu a koupit do něj míčky.

Autor: Marie Koňaříková Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 18.12.2019 07:44




0 +
 

Hlavní zprávy