Cheb: Ve městě končí cesta Recyklojízdy

Města Mariánské Lázně a Cheb budou zastávkami týmu Recyklojízda 2018, který se v červnu chystá projet Českou republiku, aby podpořil třídění a recyklaci baterií. V Chebu také cesta Recyklojízdy končí. Trasa tříčlenné skupinky nadšenců na elektrokolech povede od východu na západ, měří přes 800 kilometrů a součástí budou zastávky ve 24 městech.

dezinfekce

Město Mariánské Lázně bude dvacátou třetí zastávkou týmu Recyklojízda 2018, Cheb pak poslední.

V červnu se projekt Recyklojízdy chystá projet Českou republiku, aby podpořil třídění a recyklaci baterií. Trasa tříčlenné skupinky nadšenců na elektrokolech povede od východu na západ, měří přes 800 kilometrů a součástí budou zastávky ve 24 městech. Do Chebu cyklisté dorazí v pátek 22. června a po setkání s občany a zástupci městského úřadu zde své putování zakončí. Projekt organizuje nezisková společnost Ecobat a informace o něm jsou k dispozici na webu zde.

Vzkaz do Chebu od Recyklojízdy: 

Přineste nám baterky a přijďte si pro krabičku Ecosheese.

Na setkání s týmem Recyklojízdy se lidé v Chebu mohou těšit v pátek 22. června ve 14:00 hod. na nám. Krále Jiřího z Poděbrad. Eva Gallatová, členka týmu Recyklojízdy a zástupkyně společnosti Ecobat, už nyní vzkazuje:

„Největší radost nám lidé ve městě udělají, když nám přinesou použité baterie. Na kolech je sice neodvezeme, ale rádi se pro ně po Recyklojízdě vrátíme,“ dodala Gallatová.

Pro příchozí budou mít cyklisté z Recyklojízdy připraveny krabičky Ecocheese na třídění baterií v domácnostech, které budou zdarma rozdávat.

Recyklojízda je otevřený projekt, a pokud si vedle sběru baterií chce někdo sportovně zdatný užít i společné zážitky, může se k týmu Recyklojízdy připojit a část nebo celou cestu s nimi zdolat na kole či elektrokole. 

Kilometry v sedle kola střídají setkání s lidmi a povídání o recyklaci.

Nejdůležitější jsou pro Recyklojízdu setkání s lidmi v českých a moravských městech.

„Na kolech přijedeme do vybraných měst, lidem zdarma rozdáme krabičky Ecocheese na domácí třídění baterií, a hlavně si s nimi budeme povídat. Zda třídí. Proč ano, proč ne. Věříme, že tahle naše osobní setkání řadu lidí osloví a snad i motivují k důslednějšímu sběru baterií,“ říká Eva Gallatová. 

Městské úřady a školy pomáhají v osvětě.

Na veřejná setkání přichází za týmem Recyklojízdy i zástupci měst – nejčastěji starostové, místostarostové nebo vedoucí odborů. V některých městech ještě před příjezdem Recyklojízdy organizují městské úřady sběrové akce. Vyzývají občany, aby přinesli baterie na radnici nebo na jiné určené místo. Baterky pak symbolicky v podobě certifikátu předají cyklistům.

Paralelně s Recyklojízdou do vybraných škol zavítá vzdělávací program s názvem Recyklace hrou, který zajišťuje společnost Recyklohraní. Školáci a pedagogové jsou také častými a vítanými účastníky setkání s Recyklojízdou.


Zdroj: Jana Čechová, PR Manager


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy