Karlovy Vary: V nemocnici začne demolice i rekonstrukce (TV Západ)

Prázdný pavilon K Karlovarské krajské nemocnice, který dříve sloužil pro potřeby plicního oddělení, by měl být během následujících 4 měsíců zdemolován. Před pěti lety se oddělení přestěhovalo do nástavby pavilonu C a historická budova nyní ustoupí dalšímu plánovanému rozvoji nemocnice.

dezinfekce

"Přesně podle generelu a jednotlivých fází nyní přistupujeme k demolici starého pavilonu K v dolní části areálu, který už je vysoutěžen. Ta by měla proběhnout od ledna do dubna a od května už nastupuje kompletní rekonstrukce a dostavba pavilonu L. Ten je v té střední části, kde by měla být transfúzní stanice a další zázemí i administrativní i odborné pro Karlovarskou krajskou nemocnici," vysvětlil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Předpokládané náklady ale vzhledem k prudkému nárůstu cen materiálů na trhu stouply. 

"Ten aktualizovaný rozpočet podle projektové dokumentace byl vyšší než jsme předpokládali zhruba o 64 milionů korun na celkovou částku 200 milionů korun, tzn. i nyní schvalujeme navýšení finančního krytí, abychom mohli vypsat veřejnou zakázku," uvedl Kulhánek. 

Obě akce jsou součástí komplexního generelu, který počítá s další modernizací areálu. 

"Těch etap je tam celá řada s tím, že budou pokračovat minimálně následujících 8 let. Po dostavbě pavilonu L nyní také probíhá zpracování studie na Střední zdravotnickou školu v areálu nemocnice. Bude následovat také dostavba toho hlavního bloku pavilonu G, kde bychom rádi měli připraveny prostory pro komplexní onkologické centrum," nastínil další plány rozvoje Kulhánek. 

První etapa projektu Generel Karlovarské krajské nemocnice počítá s investicemi v souhrnné výši více než 1,5 miliardy korun. Další informace najdou zájemci na webu Karlovarského kraje. 

Odkaz: https://www.kr-karlovarsky.cz/projekty-KK/Stranky/investicni-projekty/GenerelKKN.aspx


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy