Toužim: Dojde k narovnání serpentin Brložec – Lažany (TV Západ)

Serpentiny mezi Brložcem a Lažany na Toužimsku budou bezpečnější. Karlovarský kraj vybral dodavatele stavby, která úsek narovná za bezmála 20 milionů korun bez DPH.

dezinfekce

„Přeložka Lažany – Brložec je částečné vytvoření úplně nové komunikace, silnice s tím, že tam dochází k razantnímu zbezpečení. V současné době jsou tam serpentiny, které budeme částečně narovnávat tak, aby nedocházelo k nehodám. Vyloženě to není rizikový úsek, ale když už rekonstruujeme nějakou silnici, tak se vždy snažíme vymyslet nějaký způsob, jak ji ještě více zbezpečnit. V Karlovarském kraji už těch úseků příliš mnoho není. Máme je zde v jednotkách. Dá se říci jeden poslední, na který se budeme soustředit, ale tam finanční náročnost bude velká,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Martin Hurajčík. 

Zmíněný úsek Brložec – Lažany měří celkem 700 metrů. Rekonstrukce je rozdělena do dvou celků – rekonstrukci stávající komunikace a vybudování úplně nové. Zahájení prací je plánováno na letošní srpen. Projekt bude realizován v rámci Integrovaného regionálního operačního programu za 12 měsíců. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy