Staré Sedlo: Sokolov posuzuje žádost o úsekové měření (TV Západ)

Obyvatelé Starého Sedla na Sokolovsku se možná dočkají lepší ochrany před řidiči, kteří nerespektují rychlost v obci. Rada města Sokolova totiž schválila žádost o úsekové měření v této obci s necelou tisícovkou obyvatel.

dezinfekce

„V Sokolově se měří rychlost na dvou úsecích. Jedná se o úsekové měření. Rychlost měříme již několik let. Byla tam přestávka, kdy se měřit přestalo. Poté se zase začalo. Nyní pokračuje měření již 3. rokem. Přestupků bylo ze začátku poměrně hodně, ale diametrálně klesají tím, jak si řidiči zkrátka uvědomili, že pokud tam nebudou respektovat rychlost, tak jim přijde pokuta. Takže svůj účel to splnilo,“ popsal mluvčí Sokolova Vladimír Meluzín.

Starým Sedlem projedou podle uskutečněného měření zhruba 4 tisícovky aut týdně a řada řidičů nedodržuje předepsanou padesátku.  

„Jezdí nehorázně rychle. Z toho důvodu jsme požádali o úsekové měření radarem, aby se řidiči nějakým způsobem umravnili, v obou směrech, většinou turisté do Lokte. Doprava je zde takhle hustá,“ potvrdil problémy starosta Starého Sedla Miroslav Toncar. 

Staré Sedlo není jedinou obcí, která by si od Sokolova ráda nechala provádět měření rychlosti. 

„Na Sokolov se obracejí obce z okolí, že by také chtěli zavést úsekové měření. Je to logické, protože mají problémy s neukázněnými řidiči. Naposledy se na Sokolov obrátilo Staré Sedlo. Rada města jeho žádost projednávala a souhlasila s tím, že bychom jim v tomto směru vyšli vstříc. Je to ale teprve začátek celého procesu, který je poměrně zdlouhavý a administrativně náročný. Např. o tom, zda je tam vůbec možné měřit a kde musí rozhodovat Policie ČR. Také se musí zjistit, zda to budeme schopni zajistit personálně jako úřad, protože my bychom měli administrativu kolem toho na starost. Znamenalo by to možná i přijetí jednoho zaměstnance navíc, takže to vše se nyní bude posuzovat. Rada města zatím vyjádřila svou ochotu, že by Starému Sedlu vyšla vstříc, pokud to bude možné,“ doplnil stav mluvčí Meluzín.

Úsekové měření provádí výpočet rychlosti na základě časů průjezdů dvou bodů, kterými je ohraničen měřený úsek - ten může mít několik desítek metrů až několik kilometrů. Nevýhodou je například nemožnost měření motorek, protože nemají přední registrační značku. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy