Sokolovsko: Mikroregion Sokolov-východ má nové vedení (TV Západ)

Mikroregion Sokolov – východ, jehož členy jsou města a obce ze Sokolovska i z části Karlovarska mají nové vedení. Dosavadního předsedu svazku Patrika Pizingera vystřídal Jan Picka, sokolovský místostarosta, který v uplynulých letech působil jako místopředseda svazku. A místo dlouholetého manažera Miroslava Makovičky do této funkce nastupuje Daniel Tomín.

dezinfekce

"Ta priorita, ten nejdůležitější úkol je opravdu daný a je již z předchozích období. Tzn., že se nyní podílíme - chceme realizovat přemostění cyklostezky v Tisové. Je to projekt, na kterém se konkrétními částkami podílí Sokolov, Březová a Šabina. Bohužel došlo k tomu, že předchozí dvě výběrová řízení, kdy jsme již chtěli mít  zhotovitele, tak nedopadla příznivě. Došlo tam k velkému navýšení ceny. S největší pravděpodobností nás čeká kolo třetí. Samozřejmě jsme již poslali žádosti o případné navýšení dotací nejen z krajského úřadu, ale také z fondu, který má právě toto na starost, a který tyto projekty spravuje. Mezi další priority, které si osobně stanovuji, tak je zlepšit komunikaci nejen uvnitř samotného Mikroregionu, ale i uvnitř jednotlivých zastupitelstev, protože jsme v předchozích několika případech zjistili, že ani zastupitelé obcí, které jsou v mikroregionu zapojené, tak úplně neví vše o jeho činnosti. Takže to je úkol, který nás rozhodně čeká. Musíme umět také prezentovat práci Mikroregionu navenek tak, aby i ostatní lidé věděli, o čem Mikroregion je. Já si stanovuji ještě další cíl. Momentálně Mikroregion Sokolov – východ tvoří 15 měst a obcí a já bych byl rád, kdyby se nám podařilo toto číslo nějakým způsobem navýšit. Když už jsem mluvil o té komunikaci, tak budeme chtít i nadále komunikovat s novým vedením kraje, budeme chtít stále komunikovat tak, jak doposud s místní akční skupinou s Mikroregionem Sokolovsko a koneckonců také s hospodářskou komorou. A co je nového, tak kolegové na poslední Valné hromadě mě pověřili jednáním, za jakých podmínek by Mikroregion Sokolov – východ vstoupil do Hospodářské a sociální rady Sokolovska - tzv. HSRS, která se jakýmsi způsobem právě teď restartuje," uvedl novopečený předseda svazku Jan Picka. 

Připomněl přitom některé z řady úspěšných projektů, na jejichž realizaci se Mikroregion v minulosti podílel. 

"Třeba vytvoření studie na arboretum Antonínské výsypky, také můžeme mluvit o jakési obnově obcí, které právě v Mikroregionu jsou navržené. Koneckonců i Sokolov nese známku činnosti Mikroregionu, protože opravené městské koupaliště je opravené na základě projektové dokumentace, kterou zaplatil a pořídil právě Mikroregion Sokolov – východ. K těm nejčerstvějším úspěchům patří to, že jsme opět využili jednoho z nabízených dotačních titulů a obce, které měly zájem, jsme vybavili téměř pětistovkou kompostérů a také do těchto obcí šlo šest štěpkovačů. Tzn., že Mikroregion opravdu o sobě dává vědět a my musíme jen udělat vše pro to, aby v tom smysluplnost viděli i občané jednotlivých obcí," vyjmenoval Picka. 

Svazek obcí Mikroregion Sokolov – východ byl tvořen 8 obcemi a 3 městy. V letech 2002 až 2007 došlo k rozšíření členské základny o 2 města a 2 obce a 1 obec ze svazku vystoupila. Poté další zase přistoupila. V současné době je tedy jeho členem 5 měst a 10 obcí. Jsou to: Sokolov, Chodov, Loket, Nové Sedlo, Březová, Lomnice, Vintířov, Královské Poříčí, Staré Sedlo, Dolní Rychnov, Šabina, Těšovice a z karlovarského okresu Mírová, Jenišov a Hory.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy