Sokolovsko: Kraj pokračuje s výstavbou komunikace k BMW (TV Západ)

Krajská investice dopravního napojení na průmyslovou zónu v Podkrušnohorské výsypce k budoucímu polygonu BMW je v plném proudu. Silnice k chystanému vývojovému a testovacímu centru automobilky by měla být hotova na konci června. Přípravou a realizací projektu byla pověřena Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje.

dezinfekce

„Karlovarský kraj se zavázal memorandem k vybudování příjezdové komunikace k areálu BM, k budoucímu polygonu BMW. Je to příjezdová silnice k celému areálu, která se napojuje na naši krajskou silnici. Koncem června by měla být dokončena. Jsem hrozně rád, že se nám podařilo získat finanční prostředky z programu Re:Start, a to ve výši 100 procent. Celková cena je 92 milionů korun. Hrozně nám to pomůže v budoucím rozvoji celého areálu. Samozřejmě to přineslo určitá omezení. Nicméně jedeme podle plánu, byly dokončeny gabionové zdi, základní vrstvy. Nyní se tam dělá zpevňování náspu. Po konsolidaci náspu dojde k položení finálních vrstev. Takže areál bude mít vlastní kompletní příjezdovou komunikaci,“ vysvětlil náměstek hejtmana Karlovarského kraje Martin Hurajčík. 

Investice automobilového gigantu má přinést nejen příležitosti kvalifikovaných pracovních pozic, ale také stabilizační prvek v ekonomice regionu.

„Je to jedna z nejvýznamnějších investic zde v kraji za poslední dobu. Myslím si, že je to jedna z nejvýznamnějších investic v rámci republiky. Je to pro nás, obzvlášť v dnešní době, velmi dobrá zpráva, že se pokračuje ve stavbě testovacího centra. Vzhledem k tomu, že bude utlumena těžba v sokolovské oblasti a samozřejmě i se současnou situací ohledně nákazy COVID, kdy dochází k propouštění zaměstnanců, tak věřím, že spoustu z nich najde uplatnění právě zde a i v návazných projektech, které se tam začínají plánovat,“ dodal Hurajčík. 

Kromě příjezdové cesty vznikne také veřejné parkoviště pro 753 aut i s dobíjecími stanicemi pro elektromobily. Stavba polygonu za 250 milionů EUR s více než 100 kilometry tras pro autonomní vozidla začne v polovině letošního roku. Celý více než 500 hektarový areál s vývojovým centrem by měl být dokončen v roce 2022.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy