Sokolovsko: Dopravní akce zaměřená na alkohol a drogy

Alkohol či jiné návykové látky za volant řidičů nepatří. Z tohoto důvodu se uskutečnila během pátku, dne 5. června 2020, dopravně bezpečnostní akce „Y“ zaměřená především kontrolu dodržování zákazu jízdy pod vlivem alkoholických nápojů a návykových látek.

dezinfekce

Více jak desítka policistů kontrolovala řidiče po celém Sokolovsku. Policisté se mimo jiné zaměřili také na problematiku převozu drog, zbraní, odcizených věcí a nelegální migraci osob.

Během čtyř hodin policisté zkontrolovali 124 osobních vozidel. Zjistili celkem 21 dopravních přestupků, přičemž 19 vyřešili pokutou a 2 oznámili na příslušný úřad k projednání. U jednoho řidiče byla provedenou dechovou zkouškou zjištěna hladina alkoholu v krvi a v jednom případě ukázal orientační test u řidiče přítomnost návykových látek.

Nejčastěji policisté řešili nevyhovující technický stav vozidel, a to celkem v šesti případech. Dalším častým přestupkem bylo nepoužití bezpečnostních pásů, a to ve čtyřech případech.

Policisté budou i nadále v dopravně bezpečnostních akcích na pozemních komunikacích v celém Karlovarském kraji pokračovat.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy