Sokolov: Závod Sokolovská-24-MTB vyhráli Hanyk a Flašarová (TV Západ)

Sportovní víkend pro bikery proběhl v prvním zářijovém týdnu na sokolovském areálu přírodního koupaliště Michal. V letošním roce se v kvůli koronavirové nákaze nejel žádný 24hodinový závod, a tak se v Sokolově představila řada špičkových jezdců, ale i zájemců, kteří si chtěli především užít unikátní příležitost. Do páteční časovky se zapojilo 58 účastníků.

dezinfekce

„Včera jsme dělali pilotní projekt časovky do vrchu - samostatný závod pro běžce a poté samostatný závod pro cyklisty – bikery, s tím, že jsme chtěli nejlepšího běžce a nejlepšího cyklistu porovnat o putovní samovar. Letos vyhrál biker s 2,5 minutovým náskokem oproti běžci, ale klobouk dolů, běžec stíhal bikerovi do kopce, takže to nás i těšilo, že cyklista nebyl až tak rychlý oproti běžci,“ popsal pořadatel akce Martin Sýkora. 

Putovní samovar získal biker Josef Černý z MTB Nežichov Prom-in v čase 18:01,9. 

Hlavní atrakcí byl hromadný start 12 a 24hodinového závodu v sobotu dopoledne za účasti 147členného závodního pole. 

„Děláme na tom tři čtvrtě roku. Pomáhá nám samozřejmě Karlovarský kraj a město Sokolov dotačními programy, dále sponzoři – jak finančně, tak i materiálně, a bez kterých by to asi nešlo. Jsme za to strašně šťastní a nadšení. Všem moc děkujeme,“ přiblížil Sýkora. 

Ve 12hodinovém závodu si prvenství vybojoval Tomáš Sytař z Koloshop Teamu se výborným výkonem 212,5 kilometru. Druhá v absolutním pořadí i mezi muži dojela nejlepší žena Jitka Fleischhansová z Tukan Bike Teamu Karlovy Vary s výtečnými 204 ujetými kilometry. Mezi dvoučlennými posádkami zvítězili Pavel Choteborský a Tomáš Krenc z BIKE Parku Most. 

Na 24hodinovce kraloval Milan Hanyk z MONDRAKER Racing Teamu, který zdolal celkem 54 kol s celkovou délkou 459 kilometrů. Druhý Marek Vágner z Vagnerteam-Krabcycles ujel 450,5 kilometru. Třetí příčku obsadil Němec Roy Bruns z M-Wave Pro Teamu. 

Mezi ženami si nejlépe vedla Nikol Flašarová z BIKE-HERO s úctyhodným výkonem 408 kilometru, čímž zároveň v absolutním pořadí i mezi muži skončila jako pátá. S odstupem druhá žena – Markéta Marvanová z Lapierre Team Czech Republic – ukrojila za 24 hodin celkem 323 kilometrů. Na třetí pozici s výkonem 306 kilometru dojela Dana Kopecká z Team Bike Březová. 

Dvoučlenný tým Michal Dvořák a Jiří Stark z KOME klubu Kraslice s celkovým výkonem 518,5 kilometru zvítězil ve své kategorii. Ve čtyřčlenných týmech bral prvenství Hnízdil Team ULTRAS ve složení Vojtěch Marvan, Ladislav Doležal, Jiří Kalabis a Marcel Červenka s celkovým objemem 552,5 ujetých kilometrů.

Pro účastníky Sokolovské 24 MTB byl připraven také doprovodný program včetně rockového koncertu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy