Sokolov: Vznikají samoobslužná servisní místa pro cyklisty (TV Západ)

Dvě zařízení pro cyklisty, zvané cyklopointy, se objevily v Sokolově. Va nadcházející sezóně tak mohou fungovat jako servisní místo pro projíždějící cyklisty.

dezinfekce

"Městský dům v loňském roce požádal dotaci na tzv. servisní cyklosloupky, které se teď začaly instalovat. Budou to v podstatě takové sloupky, že tam přijedete, opravíte si kolo, dotáhnete třeba řetěz, bude tam nářadí. Umístili jsme ty sloupky tak, aby byly na cyklostezce. Jeden máme na Starém náměstí, protože samozřejmě pro nás to Staré náměstí bychom chtěli, aby bylo takové centrum života. Takže tam je jeden. Druhý potom je u Městského domu kultury, třetí bude v Areálu zdraví, protože tam jde také cyklostezka a čtvrtý bude u koupaliště Michal," uvedl místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček. 

Na servisním místě si cyklisté mohou provést základní údržbu a opravy svého kola. 

"Je to sloupek do výšky nějakých 60 centimetrů, ve kterém je takové to základní nářadí na údržbu kola, tzn. je tam křížový šroubovák, nějaké klíče tak, aby když se něco stane mechanického, tak aby se to dalo opravit. A je tam i pumpička. Není to kompresor, ale normální standardní pumpička na pumpování tak, jak jsme byli zvyklí, když jsme byli o něco mladší," dodal se smíchem Sedláček. 

Všechny čtyři cyklopointy vyšly na 89 tisíc korun a MDK na jejich pořízení získalo dotaci od Karlovarského kraje. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy