Sokolov: Vánoční stromek naděje plní dětská přání (TV Západ)

Vánoční stromek naděje se po roce opět objevil na několika místech našeho regionu. Iniciativa, která má za cíl splnit přání dětí z dětských domovů, se kromě konkrétních dárků soustředí i na sbírku, ze které se mohou pořídit i další dárky pod vánoční strom.

dezinfekce

„Nápad vznikl ode mne. Já jsem ho vymyslel. Domluvili jsme se s vrchní sestrou interního oddělení Luckou Raškovou. Nápad se nám líbil tak moc, že jsme ho uskutečnili. Poprvé to bylo minulý rok. Pozvali jsme Dětský domov Cheb a Horní Slavkov. Uspořádali jsme jim i vánoční besídku. Veřejnost mohla dětem splnit přání, která si přála, a na besídce jsme jim to předali. Letos jsme pozvali Dětský domov Cheb, Horní Slavkov, Mariánské Lázně, Aš, Staňkov a Horšovský Týn,“ popsal iniciátor sbírky Martin Kuklík. 

Kromě podpory od zaměstnanců a zdravotnického týmu sokolovské nemocnice, kde pan Kuklík pracuje, se akce setkala s odezvou i na sokolovské radnici.

„Obrátili se i na město. Již v loňském roce jsme měli záštitu nad celou akcí. V letošním roce máme tu čest mít přáníčka dětí i fyzicky u sebe na vánočním stromečku,“ uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

A jak se mohou lidé, kteří chtějí dětem pomoci, zapojit?

„To nejkrásnější, co by mohli udělat, je vzít si přáníčko, které vytvořilo každé dítě samo a kam si napsalo to své přání. Když si to přáníčko vezmete domů, můžete koupit dáreček, o který si dítě napsalo a posléze odnést na internu sokolovské nemocnice či můžete poslat finanční obnos na transparentní účet, který je uveden na letáku,“ doplnila informace Oulehlová. 

A jaká přání dětí z dětských domovů se objevují v letošním roce?

„Byl to třeba kufr, který si přáli, když jeli na dovolenou. Děti si přejí i něco do budoucna, jako je např. pomalý hrnec, nějaká výbava do bytu. Dále pro děti auta na ovládání atd. Letos si spíše přejí hrnečky, deky. Jsou tam i dražší dárky, ty jsou tedy u nás v Nemocnici v Sokolově, které se objednávají přes internet. Proto jsme stromek již 2. listopadu vyzdobili,“ dodal Kuklík. 

Kromě dárků pořízených podle přáníček dětí lze pomoci rovněž zasláním finančního příspěvku na k tomuto účelu zřízenému transparentnímu účtu (č. ú.: 4119164043/0800). S veškerými dotazy k charitativní akci pořádané interním oddělením sokolovské nemocnice se můžete obrátit na telefonní číslo 776 096 997 nebo na e-mail Martin1.12@seznam.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy