Sokolov: V areálu vodárny na Michalu vznikne parkoviště (TV Západ)

Na největším sokolovském sídlišti Michal se obyvatelé stále potýkají s nedostatkem parkovacích míst. Před pěti lety vybudované záchytné parkoviště na okraji sídliště s kapacitou 200 míst je ve večerních hodinách obsazené a nejinak jsou tomu ostatní místa v okolí.

dezinfekce

„Dobrou zprávou pro všechny obyvatele tohoto sídliště, kteří si dlouhodobě stěžují na nedostatek parkovacích míst, je, že zde chystáme nová tři velká parkoviště. To jedno bude opravdu parkoviště a vznikne v areálu vodárny, kde společnost SOTES bude toto realizovat. Dostala pokyn od valné hromady, aby vykoupila pozemek, který je zde v nabídce, a vybudovala parkování. Zde počítáme s celkem 72 místy. Jak jsem již avizoval, bude to za závorou, tzn., že všichni zájemci o parkování si za určitou částku budou moci pronajmout toto parkovací místo. Další dvě místa, o kterých jsem již mluvil, na sídlišti Michal, tak tady mluvíme již konkrétně o parkovacích domech - každý s kapacitou zhruba 60 parkovacích míst. Ty vzniknou v okolí 13patrových věžových domů, které tady jsou. V dohledné době , mluvíme o konci roku 2020, i 2021 a následně rok 2022, tak vznikne zhruba 200 parkovacích míst,“ uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Zájemci si budou moci místa pronajmout. Ceny ještě nejsou známy, ale měly by pokrýt náklady na provoz a údržbu. V současné době vznikají projektové dokumentace. Parkoviště ve vodárně vyjde i s koupí pozemků a vybudováním příjezdové komunikace na zhruba 8 milionů korun. Parkovací dům nad školkou Alšova by měl stát 16 milionů korun. Obě akce by měla financovat společnost SOTES. Druhý parkovací dům už bude v režii města a měl by vyjít na 13 milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy