Sokolov: Stromky naděje plní přání dětem z domovů (TV Západ)

Vánoční stromky naděje se po roce opět objevily na několika místech v regionu. Mají splnit přání dětí z domovů, které tráví vánoční svátky bez svých rodin. Sbírku připravují pracovníci sokolovské nemocnice spolu s dalšími subjekty.

dezinfekce

"Pořádá to Interní oddělení Nemocnice Sokolov. Je to pro dětské domovy určené pro Horní Slavkov, Cheb, Mariánské Lázně, Aš a letos jsme vybrali Planou u Mariánských Lázní," vyjmenoval účastníky iniciátor akce Martin Kuklík. 

Všechny děti z dětských domovů vytvořily přání, která se objevila na vánočních stromcích a lidé mají možnost si jejich přání vzít a splnit. 

"Máme tedy u nás v Nemocnici v Sokolově na centrálním registru, pak v Tescu Sokolov, Karlovy Vary, Ostrov ještě uvidíme. A pak máme hlavně úřady – Sokolov, Horní Slavkov a nově Krajský úřad Karlovy Vary," lokalizoval stromky Kuklík. 

U dětí, podobně jako v přechozích ročnících, převažují přání s praktickými dárky.

"I letos si přejí povlečení na postel nebo ručníky, hrnce, hrníčky. Pak jsou tam elektronická jako jsou např. sluchátka a další věci," vyjmenoval iniciátor. 

Dětská přání ze stromku rychle mizí, ale občas se stane, že dárek v termínu nedorazí. I na tuto možnost jsou organizátoři připraveni.

"Když se nedokoupí přáníčka, tak z transparentního účtu pořizujeme dárky, aby opravdu každé dítě mělo dárek. Takže tím se snažíme i z transparentního účtu, na který mohou lidé přidávat," dodal Kuklík. 

Ten, kdo na stromku už žádné přání nenajde, může přispět na transparentní účet.

"Buď je na plakátku QR kód, na který se mohou přihlásit a mohou tam přispět a nebo na webových stránkách máme také transparentní účet, kde na něj mohou kliknout a podívat se, kam peníze jdou, z čeho je kupujeme a tak dále," uzavřel Kuklík. 

Transparentní účet u České spořitelny má číslo 4119164043/0800. Na stránkách sbírky na adrese www.internanadeje.cz si pak dárci i ostatní veřejnost mohou zjistit další informace a najdou zde i galerii z předávání dárků dětem. Organizátoři děkuji všem přispěvatelům i spolupracujícím subjektům. První dárky už začínají přicházet a přispět má možnost každý. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
03.12.2021 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy