Sokolov: Stovky subjektů se musí přihlásit k poplatku za odpady (TV Západ)

Město Sokolov zahájilo velkou akci s přehlašováním asi 1500 subjektů k poplatku za svoz komunálního odpadu. Ze společnosti SOTES se musí každý subjekt ve městě odhlásit a naopak se přihlásit k místnímu poplatku na městě. A to do konce letošního roku.

dezinfekce

"Samozřejmě by měli zbystřit předsedové SVJček v Sokolově a domluvit se skrz svého správce - např. Sokolovskou bytovou či Bytové družstvo Rozvoj anebo jiného, aby o ni za ně udělali přehlášení ze SOTESu a přihlášení k místnímu poplatku. Všichni domkaři by měli dostat do schránek informační leták, jak to bude fungovat, příp. si je budou moci vyzvednout, či byly ve volebních místnostech. A ti si pak mohou zarezervovat svůj čas na přehlášení ze SOTESu k přihlášení opět k tomu místnímu poplatku na Městském úřadě. Na webových stránkách www. sokolov.cz je panel, kde jsou všechny dostupné informace s tím, že je tam možnost se zaregistrovat na určitý čas v určitý den tak, aby se netvořily fronty. Celá operace je zhruba desetiminutová. Takže 10 minut vašeho času vás to bude stát," přiblížil proces místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček.

Město zároveň připomíná na povinnost se k poplatku přihlásit. Lidé si tím ušetří případné potíže. 

"Pakliže se nepřihlásí vůbec k místnímu poplatku, tak poté ve správním řízení mohou dostat pokutu, která bude několikanásobně vyšší než místní poplatek," dodal Sedláček. 

Co vše je třeba udělat, zjistíte na webu města a v odkazech v textové části reportáže.

Odkaz: https://bit.ly/3ihJDO7
Termín přihlášení k místnímu poplatku si zarezervujte zde: https://bit.ly/2XJ6WJO


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy