Sokolov: Stavba okružní křižovatky u ONO pokračuje (TV Západ)

Letos na jaře zahájená a dlouho očekávaná stavba okružní křižovatky v Sokolov u čerpací stanice ONO pokračuje a dostává se do své poloviny realizační doby. Náročnou stavbu financuje Karlovarský kraj a svůj podíl má také město Sokolov.

dezinfekce

"Já bych jen připomenul, že jde o celkovou akci za 18 milionů korun, kterou financujeme přes krajskou Správu a údržbu silnic Karlovarského kraje. Aktuálně je prostavěno necelých 7 milionů korun. Všechny sítě jsou dokončeny kromě plynu a chybí ještě malá část kanalizace. Ta se ale bude provádět až poté, co se přehodí semafory, které tam v tuto chvíli jsou nastaveny. Což by mělo být někdy po polovině září. Podle harmonogramu, zhruba do 14. září, by mělo dojít k dláždění prstence včetně středu. V tuto chvíli jsou tam pokládány podkladní vrstvy. Pak bude trošičku změněn směr semaforů a bude se moci projíždět jiným způsobem než bylo doteď. Také bych připomenul, že část stavby jde za městem Sokolov, které tam provádí rekonstrukci veřejného osvětlení. Ta probíhá i v těchto dnech," popsal náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jan Bureš.

Termíny by měly být dodrženy podle harmonogramu a zatím na stavbě nejsou vícenáklady. Město Sokolov investuje do komunikací, přechodů a osvětlení zhruba 11 milionů korun. Navržená okružní křižovatka bude doplněna chodníky a osvětlenými přechody pro chodce, které zvýší bezpečnost osob docházejících do zaměstnání a za volnočasovými aktivitami do lokality podél ulice Stará Březovská.

Poznámka redakce: Zemní kabelové šachty Langmatz doporučujeme jako chytré řešení inženýrské výstavby ve městech.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy