Sokolov: SOTES připravil novinky v zeleni a odpadech (TV Západ)

Sokolovské technické služby (SOTES) představili několik novinek v rámci práce se zelení a řešení odpadů pro letošní sezónu. Asi nejviditelnější změnou má být sekání trávy ve městě.

dezinfekce

"My jsme jsme se na SOTESu a Správě majetku (města Sokolov – pozn. redakce) dohodli, že bychom se letos při sekání či údržbě zeleně věnovali více plochám, které jsou uprostřed sídlišť, tak, abychom lidem, kteří tam bydlí, zpříjemnili život. Tzn., že obrátíme poměr sekání. Dříve jsme sekali více park. Nyní budeme více sekat tyto věci. Shodli jsme se na tom, že budeme udržovat průměrnou výšku trávy 15 cm, abychom v tom udrželi ten komfort té vody, aby to bylo příjemnější pro lidi. Pak jsme se ještě dohodli, že zkusíme letos nedosekávat pruhy, co jsou mezi silnicí a chodníky, a to kvůli tomu, aby to zadržovalo prach a vodu. Uvidíme, jak to bude fungovat. To je taková novinka. Budeme se snažit trávě věnovat trošku více," popsal hlavní změny Ladislav Sedláček. 

Přibudou nádoby na bio odpad. Jedná se o 1100 litrové kontejnery na 13 lokalitách. V případě, že budou nádoby plné, mohou lidé vozit bioodpad také do sběrného dvora. 

"Máme odpadové TAXI, samozřejmě kvůli koronaviru to nefunguje. Až bude opět fungovat, dáme včas vědět. Nyní projednáváme změnu otevírací doby sběrného dvora tak, aby to vyhovovalo více lidem, kteří jsou doma odpoledne či v sobotu a neděli. Teď otevírací doba není úplně ideální," přiznal místostarosta. 

Město a SOTES připravují také kampaň na zlepšení třídění. Poplatky za ukládání na skládky raketově rostou a hrozí velký nárůst ceny pro obyvatele. 

"My nyní budeme dělat test, který jste již viděli např. z Kynšperka, kde se ukáže, jak moc lidé třídí. To třídění ale opravdu moc nefunguje. Chtěl bych apelovat na občany města, aby se tomu věnovali, protože příští rok bude poplatek za odvoz odpadu trošku jiný. A my bychom byli rádi, abychom ho nemuseli nějak dramaticky zvyšovat či měnit. Právě proto budeme dělat i nějakou sérii instruktážních videí, jak by se mělo správně třídit tak, abychom se poté dostali do stavu, že čím víc občané města budou třídit, tím ten poplatek za svoz či za odpad bude menší," dodal Sedláček. 

Společnost SOTES vznikla v roce 2001 jako nástupnická organizace bývalých Technických služeb města Sokolova, které zajišťovaly služby pro město již od 70. let. Jejím 100% vlastníkem je Město Sokolov.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 14.04.2021 19:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy