Sokolov: Školáci poznávají fungování radnice u úřadu (TV Západ)

Žáci sokolovské 2. základní školy zvané Centrálka se mají možnost seznámit s fungováním své radnice i osobně během tří týdnů kdy probíhají návštěvy v rámci vyučování. V pátek 8. listopadu se v 9 hodin ujal skupinky šesťáků tiskový mluvčí Vladimír Meluzín.

dezinfekce

„Mám na starosti styk s veřejností a budu vás provádět po radnici. Teď vyrazíme do druhého patra k paní starostce,“ dodal na uvítanou tiskový mluvčí. 

V kanceláři starostky strávili žáci více než 20 minut. Dozvěděli se řadu informací o fungování radnice, úřadu i denním programu vedení města. Padaly také zajímavé dotazy. 

„Musím říci, že na to, že je to šestá třída základní školy, tak děti jsou nesmírně chytré, vyspělé. Dotazy měly opravu výborné, věcné a přišly i s některými nápady. Město Sokolov vždy úzce spolupracovalo se školami a školkami. Tato aktivita vzešla z 2. ZŠ, z naší Centrálky, s tím, že v rámci výuky děti vidí, kdo toto město vede, kde sídlíme a tak nějak si osahat tu práci. A dnes se přihlásily asi tři děti, které by chtěly být v budoucnu starostové,“ uvedla bezprostředně po návštěvě starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Děti se ptaly mimo jiné na budoucnost jezera Medard, kulturní nabídku ve městě, přítomnost armádní školy nebo jak se současná starostka města dostala k politice. Během hodinové návštěvy městského úřadu se děti podívaly do zázemí Městské policie nebo na vybrané odbory úřadu. Dozvědět se tak mohly, co dělat při ztrátě nebo nálezu občanského průkazu a řadu dalších praktických informací. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy