Sokolov: Profesionální hokej získá 1,6 milionu korun (TV Západ)

Zastupitelstvo města Sokolova na svém zasedání konané ve čtvrtek 7. května odhlasovalo příspěvek na podporu profesionálního hokeje ve městě. Zdejší klub navíc získá do nové sezóny další opravené šatny.

dezinfekce

„Se sokolovským hokejem to vypadá pro nadcházející sezonu velmi dobře. A samozřejmě jako vedení města musíme poděkovat i těm zastupitelům, kteří hlasovali pro náš návrh, abychom podpořili profesionální hokej, který v Sokolově rozehraje zanedlouho svoji druhou sezonu. V zastupitelstvu jsme se domluvili a odhlasovali, že pro mládež budeme poskytovat částku 4,6 milionu korun. To jsou finance, které jdou do mládežnického hokeje v Sokolově. A částka, kterou jsme probírali na zastupitelstvu, co se týče profesionálního hokeje formou de minimis, tak ta je ve výši 1,6 milionu korun. Jak říkám, musíme ještě jednou poděkovat všem zastupitelům, kteří pro toto zvedli ruku. A pokud jsme obhajovali naše rozhodnutí a podporu hokeji, tak jsme to dělali právě s vědomím, že i mládežnický hokej musí mít své vzory, nějakou vizi pro budoucnost. To je jedna z věcí, proč hokej hrají, samozřejmě kromě toho, že je to baví. V Sokolově se opravdu ke sportu stavíme, že to je nejlepší prevence proti všemu. Myslím si, že pro to děláme opravdu hodně. V současné době mimochodem dokončujeme hokejové šatny, jak jsme slíbili. Co se týče toho důležitého rozhodnutí pro HC Baník Sokolov, tak my jsme jej potřebovali učinit právě proto, aby hokejisté mohli v klidu už tu prvoligovou soutěž začít. Veškerá finální jednání včetně přihlášení samozřejmě sledujeme, jak se HC tým, co se týče dospělého mužstva posiluje, jak se vedou jednání s klubem HC Sparta a podobně,“ vysvětlil motivaci zastupitelů a vedení města jeho místostarosta Jan Picka. 

Klub se na město obrátil i z důvodu omezení příspěvku od Sokolovské uhelné, která dosud hokej finančně podporovala. HC Baník Sokolov má podle města nejmenší roční rozpočet ze všech klubů Chance ligy a to zhruba 18 milionů korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy