Sokolov: Přes přechod se prohnal rychlostí 108 km/h

Ani vyznačený přechod pro chodce před střední školou v Sokolově nezpomalil v pátek 5. června letošního roku pětadvacetiletého řidiče osobního automobilu značky Volkswagen. Přes přechod, který patří k nejfrekventovanějším ve městě, naštěstí kolem osmé hodiny večerní nikdo nešel.

dezinfekce

Jeho zběsilá jízda ale policistům neunikla, jelikož ti v místě zrovna dohlíželi na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Pětadvacetiletý řidič se tak prohnal přímo kolem policejního vozidla vybaveného měřícím zařízením, které v daný moment zaznamenalo jeho rychlost 112 km/h. Na daném úseku je přitom maximální dovolená rychlost 50 km/h. Po odečtení tolerance tedy řidič překročil rychlost o 58 km/h.

Hlídka se za vozidlem okamžitě vydala a následně ho předepsaným způsobem zastavila. Poté řidiče automobilu vyzvala k předložení dokladů předepsaných k provozu a řízení motorového vozidla.

Policisté s řidičem sepsali oznámení o přestupku, které bude oznámeno odpovědnému příslušnému správnímu orgánu k projednání. Ten může řidiči uložit sankci 5 až 10 tisíc korun a zákaz řízení na délku 6 až 12 měsíců.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy