Sokolov: Poplatky za odpady bude vybírat město (TV Západ)

Od 1. ledna roku 2022 dojde v Sokolově ke změně systému úhrad za svoz komunálního odpadu. Město připravilo kompletní informační servis pro občany na svých webových stránkách, protože do konce roku bude všem ukončen smluvní stav se SOTESem.

dezinfekce

"My bychom chtěli od začátku října letošního roku začít pomalu měnit systém placení svozu odpadu v Sokolově. A to tím způsobem, že podle nového zákona o odpadech se budou muset všichni odhlásit ze služeb, které nyní platí SOTESu a budou se muset přihlásit v Sokolově k místnímu poplatku. Chceme, aby to proběhlo co možno nejhladšeji," uvedl místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček. 

Na hlavní stránce města na adrese www.sokolov.cz je dlaždice s názvem – vše o odpadech, místní poplatek, rezervace termínu. Zde může každý získat informace a vyplnit registraci, případně si zvolit termín návštěvy Městského úřadu. 

"V podstatě všichni, co nyní využívají v Sokolově svoz odpadu na SOTESu, protože "domkaři," když jim takto budeme říkat, tak ti mají samostatnou smlouvu se SOTESem. Naše SVJčka – tam to bude stačit, když to vyřeší předseda či v případě, že se třeba domluví, tak nějakou formou Sokolovská bytová nebo Družstvo Rozvoj anebo tam, kde mají správu svých bytů," doplnil informace místostarosta. 

Město upozorňuje, že by občané neměli tuto svou povinnost zanedbat. Pokuta může činit až trojnásobek poplatku za svoz. Ta bude činit od příštího roku 35 haléřů za litr odpadu. Roční poplatek například u 120litrové popelnice vyvážené jednou týdně tak vyjde na 2184 korun, když dosud se platilo 1891 korun. Město v letošním roce doplatí na svoz odpadu zhruba 7 milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy