Sokolov: Opravy na Novém náměstí finišují, jinde se začíná (TV Západ)

Sokolovské technické služby SOTES získaly pro letošní rok namísto 10 milionů korun o čtyři miliony více na opravy komunikací. Oprav se mají dočkat vybraná místa z nichž nejviditelnějším je Náměstí Budovatelů.

dezinfekce

"My tady opravujeme náměstí a okolí náměstí Budovatelů v rámci plánu oprav, který má firma SOTES a tady si to říkalo o opravu už strašně dlouhá léta a my jsme rádi, že se to letos povedlo. V podstatě se udělá nový povrch. Ono se to zbrousilo do hloubky nějakých 10 centimetrů a teď se dává nový koberec," uvedl na místě místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček. 

Opravy komunikací na náměstí komplikoval stav kanálových vpustí s hrnky, které byly na mnoha místech propadlé, dokonce se dvě nacházely pod vrstvou odstraněného asfaltu. Dopravní provoz po dokončení oprav zůstane stejný včetně volného parkování.

"Režim parkování a všeho, na co byli lidé zvyklí, tak zůstanou tak, jak je. Nic se tady neplánuje. Udělali jsme nějakou technickou přípravu, kdyby se náhodou měnil systém parkování ve městě do budoucna, někdy. To ale musí samozřejmě nové Zastupitelstvo případně řešit. Tak je tady třeba příprava na hodiny (parkovací) na placení, ale to je v podstatě jen jedna z variant, kterou by se mohlo jít. Nikdo neříká, že to bude, ale kdybychom tu přípravu neudělali a třeba se nové Zastupitelstvo rozhodlo, že to bude úplně jinak, tak by se zase muselo řezat, dělat nově. Takže takhle my jsme to připravili. Jediný důvod opravdu je, že když se to dělalo, tak se udělala technická příprava na něco, co může nastat a nemusí. Protože ten režim parkování v Sokolově je musí vyřešit. Dříve se plánovalo jedno auto na dvě rodiny a teď jsou to 4 auta na jednu rodinu kolikrát, že. Tak prostě ta parkovací místa nejsou. A zase řešit všechno tak, že bychom ubírali zeleň v Sokolově a přidávali parkovací místa, není cesta správná," komentoval situaci ve městě Sedláček. 

Kompletních oprav se dočkají i další frekventované komunikace ve městě, především na sídlištích. 

"Tam se bude dělat celý okruh Alšova, Švabinského, Slavíčkova. Tam by se to mělo zfrézovat a pokládat také nové koberec. První část se bude dělat teď od příštího týdne, nějakého 16. srpna. Jinak jsme třeba z plánu opravu už udělali mlatový chodník mezi Krufinem a 5. ZŠ, ale hlavně, co se nám povedlo po x letech, kdy ti lidé si o tom opravdu říkali, tak jsme opravili tu panelovou cestu na Slovenské ulici, která tam byla od samého začátku, kdy tam postavili ty panelové domy, takže třeba 40 let," dodal Sedláček. 

Opravy komunikací přes letní prázdniny jsou výhodné i z pohledu menšího provozu na silnicích. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy