Sokolov: Město zasíťuje a prodá 11 parcel na Vítězné (TV Západ)

Velký převis poptávky nad nabídkou stavebních parcel je dlouhodobým problémem města Sokolova. Sídlo obehnané hnědouhelnými doly jen složitě nachází další vhodné pozemky pro individuální výstavbu. Nedávno nabídlo město tři parcely v Čapkově ulici v centru a dvě jsou již prodané. Další nyní chystá zasíťovat za zhruba 7 milionů po bývalých kasárnách na sídlišti Vítězná.

dezinfekce

„Všichni Sokolováci pamatují, že oblast Vítězné, kde vznikne 11 nových krásných parcel pro výstavbu rodinných domků, byla původně součást velkých kasáren v Sokolově. Dlouhá léta tam sídlilo železniční vojsko. Pak tam byly budovy, které jsme různě pronajímali. Nebyli jsme ale spokojeni ani s tím stavem budov a mnohdy ani s pronajímateli. Takže jsme budovy nechali již před několika lety odstranit a začali jsme se pomalu připravovat na to, co začíná finalizovat. V současné době jsme předali staveniště vítězné firmě, která bude mít na starosti veškeré zasíťování této lokality a přípravu pro 11 rodinných domků. Plus minus, když všechno půjde podle našich předpokladů, tak do jednoho roka bude zasíťováno. Tzn., že v tom optimistickém výhledu za rok touto dobou budeme dávat možnost všem zájemcům, aby se přihlásili do veřejné soutěže o tyto pozemky a začali stavět rodinné bydlení. Jsme moc rádi, protože rodinné domky a parcela pro výstavbu rodinných domků je v Sokolově něco, co opravdu vyvažujeme zlatem,“ popsal místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Město v tomto případě očekává, že se investice do sítí vrátí prodejem stavebních parcel zájemcům. Velká očekávání pak město vkládá do lokality Jižní lom. 

„Tak ten výhled pro město Sokolov, zaplať pánbůh, není úplně špatný, protože shodou okolností v těchto dnech jsme seděli nad studiemi pro zasíťování území tzv. Jižního lomu za řekou Ohře. V první etapě vznikne 36 parcel. Pak je ještě plánovaná druhá etapa, kde bude také plno rodinných domků. Takže Jižní lom je zrovna lokalita, kde do budoucna vzniknou desítky parcel vhodných k výstavbě rodinných domků. Z toho máme velkou radost,“ dodal Picka. 

Budoucí výstavba na území Jižního lomu by vhodně doplnila záměr oživit Staré náměstí a okolí řeky. V současné době je ve výstavbě nová lávka pro pěší, kterou financuje stát. I na zasíťování lokality Jižní lom chce město získat finance od státu prostřednictvím programu na zahlazování následků důlní těžby.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy