Sokolov: Město si připomnělo Den válečných veteránů (TV Západ)

Jedenáctého listopadu v 11 hodin a 11 minut si po celé republice připomněla část veřejnosti a zástupci měst a obcí Den válečných veteránů. V Sokolově se na několika památných místech od 10 hodin konaly vzpomínkové akce, které vyvrcholily v symbolický čas u Památníku sovětských zajatců v Heyrovského ulici.

dezinfekce

Za přítomnosti kompletního vedení města, tedy starosty Petra Kubise, místostarostky Renaty Oulehlové i místostarosty Jana Picky se akce zúčastnil také senátor Miroslav Balatka. Nechyběli nastoupení studenti sokolovské pobočky Vojenské střední školy a vyšší odborné školy Ministerstva obrany a čestnou vojenskou stráž doplnili zástupci Městské policie. 

První světová válka trvající přes čtyři roky přinesla obrovské utrpení a smrt více než 18 milionů lidí. K jejímu ukončení podpisem 11.listopadu 1918 v 11 hodin dopoledne ve francouzské obci na sever od Paříže. K vyjádření podpory lidé nosí na klopách květy vlčího máku, které pokrývaly dle básně kanadského chirurga hroby vojáků padlých na západní frontě. 

Vzpomínkovou akci v Sokolově zahájila hymna České republiky. Poté dostali pokyn nastoupení studenti vojenské školy k vzdání pocty. Členové delegace pak položili květiny a věnce k pietnímu místu. Po zaznění vojenské večerky byla akce ukončena. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy