Sokolov: Město prožilo Týden v teniskách (TV Západ)

Město Sokolov si opět na týden nazulo pomyslné tenisky. Po čtvrt a půl maratonu, který se v sobotu 18. června odběhal za tropického horka, odstartovala v úterý dvoudenní Školympiáda, při které nechyběl průvod městem a slavnostní nástup v areálu Bohemia.

dezinfekce

"Všechny vás vítám po čtyřech letech na sokolovské Školympiádě. Já vám přeji z celého srdce hodně sportovních zážitků, ať se nezraníte a ať se vám ten letošní ročník opravdu líbí a vydaří se," popřála účastníkům starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Školympijský slib přečetla starostka studentského zastupitelstva.

"Ve jménu celé naší školy slibujeme, že se dnešní Školympiády zúčastníme jako čestní soupeři, dodržující stanovená pravidla a principy fair play. Zavazujeme se ke hře bez dopingu, v rytířském duchu pro slávu a čest naší školy. Děkuji a hodně štěstí," popřála po hromadném slibu studentská starostka Kateřina Procházková.

Poté již byl slavnostně zapálen školympijský oheň a uskutečnila se společná rozcvička.

Do školympiády se zapojily jak děti z mateřských a základních škol, tak letos premiérově sportovali také studenti sokolovských středních škol. Celkem tisícovka sportujících se utkalo v nejrůznějších disciplínách. 

"Stanovišť bylo poměrně hodně. Měli jsme třeba stanoviště na koupališti na Michalu, tam byl beachvolejbal. Pak na městském koupališti, tam byl taky beachvolejbal. Nahoře na koupališti Michal byl beachvolejbal pro střední školy, dole byl beachvolejbal pro základních škol na městském koupališti. Pak na lehkoatletickém stadionu - tam byly jak střední, tak základní školy – měly tam takový jako atletický víceboj, to bylo úplně fantastické, pan učitel Hubený to zvládl úplně parádně. A pak jsme byli na školách dole ve městě, kde třeba na Centrálce se hrál ping-pong, v hale ISŠTE byl florbal, na hřišti na Bohemce byl orientační běh, na Střední policejní škole byla laserová střelnice. Prostě každá škola, která se účastnila, tak organizovala jednu sportovní disciplínu," přiblížil místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček. 

Sobotní program odstartoval Barevný běh, při kterém šlo především o zábavu, pohyb a velké množství barev. 

Celý týden v teniskách letos podpořil svou účastí také Integrovaný záchranný systém. 

"Letos byla novinka to, že se nám zúčastnil této akce IZS, tedy PČR, HZS, Městská policie, Záchranka, Nemocnice Sokolov. A organizuje to zhruba padesát lidí, kteří se doopravdy okolo toho motali celou dobu, největší tíha toho všeho potom byla na Městském domě kultury," uvedl místostarosta. 

Oslavy sportu a pohybu vyvrcholily programem Hurá prázdniny, který si užily tisíce lidí.

"Letošní účast byla podle odhadu Policie zhruba 20 tisíc lidí, což bylo vidět i venku na zaparkovaných autech a pak i na tom, že jsme měli celý ten plac, který je před tím střílením ohňostrojů, tak byl opravdu úplně plný lidí," dodal Sedláček.

Rozsah a atmosféru přehlídky ohňostrojů nejlépe dokumentují fotografie pořízené ze vzduchu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy